ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα κατά του τραγουδιστή των Placebo για υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά της Τ.Μελόνι

Ο 50χρονος καλλιτέχνης την αποκάλεσε πάνω στη σκηνή «ρατσίστρια και φασίστρια»

Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα κατά του τραγουδιστή των Placebo για υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά της Τ.Μελόνι

Έρευνα εναντίον του τραγουδιστή του βρετανικού συγκροτήματος Placebo, Μπράιαν Μόλκο, ξεκίνησε η ιταλική εισαγγελία, καθώς ο Μόλκο αποκάλεσε επί σκηνής την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι «ρατσίστρια και φασίστρια», προσδίδοντάς της και άλλους υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Ορισμένοι δήμοι έχουν έκτοτε γνωστοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν στο συγκρότημα να δώσει συναυλίες στις περιοχές τους. Η πόλη Ματέρα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επιχορήγησή της στο φεστιβάλ που πρόκειται να μετεγκατασταθεί εκεί, ενώ ο δήμαρχος του Σάσαρι (Σαρδηνία) ανέφερε ότι δεν θα εμποδίσει το συγκρότημα να πραγματοποιήσει τη συναυλία του την 1η Αυγούστου.

«Ο δήμος Σάσαρι δεν καταδικάζει κανέναν και δεν κάνει διάλεξη σε κανέναν. Εάν οι Placebo διαπράττουν άσεμνες, χυδαίες πράξεις, θα απαντήσουν στη δικαιοσύνη, όχι στον δήμαρχο ή στην περιφέρεια», δήλωσε σήμερα ο Νάνι Κάμπους, δήμαρχος που εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος αλλά προέρχεται από τον πολιτικό χώρο της Μελόνι.

Η Πάολα Αμπρότζιο, γερουσιαστίνα από το κόμμα της Μελόνι Αδέλφια της Ιταλίας, κατήγγειλε «ένα χαστούκι στην Ιταλία και τη Δημοκρατία». «Είναι μια λεπτή υπόθεση, κανένα σχόλιο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας του Τορίνο που έχει επιφορτισθεί με την έρευνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το άρθρο 290 του ιταλικού ποινικού κώδικα προβλέπει πρόστιμο 1.000 έως 5.000 ευρώ σε όποιον «δυσφημεί δημόσια τη Δημοκρατία» αλλά και το Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση, το Συνταγματικό Συμβούλιο, τη δικαιοσύνη ή τον στρατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.