ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Οι ειδικοί ανησυχούν ότι «ξυπνάει» ο Βεζούβιος

Παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα από τις αρχές Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή

Ιταλία: Οι ειδικοί ανησυχούν ότι «ξυπνάει» ο Βεζούβιος

Ανησυχία έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα στη Νάπολη της Ιταλίας, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι.

Απευθυνόμενος στο Ιταλικό Κοινοβούλιο σχετικά με τον κίνδυνο βραδυσεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή των Φλεγραίων Πεδίων (Κάμπι Φλεγκρέι) στην επαρχία της Νάπολη, είπε χαρακτηριστικά πως «η συνολική εικόνα, αν και δεν είναι ξεκάθαρη, υποδηλώνει ότι οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω.

Οι δραστηριότητες παρακολούθησης και πρόληψης πρέπει να ενταθούν περαιτέρω: θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, λέει η επιτροπή, για την πιθανή ανάγκη γρήγορης μετάβασης σε υψηλότερο επίπεδο συναγερμού», αναφέρει η ertnews.gr.

Σημειώνεται ότι το Κάμπι Φλεγκρέι (Φλεγραία Πεδία) είναι μια μεγάλη καλντέρα διαμέτρου 13 χιλιομέτρων κοντά στη Νάπολη. Τον τελευταίο μήνα δείχνει πως είναι σε φάση που «ξυπνάει» με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στους επιστήμονες.

Η εισήγηση του υπουργού επιβεβαιώνει το πόρισμα της Επιτροπής Μεγάλων Κινδύνων της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται στην Πολιτική Προστασία να ετοιμαστεί αυξάνοντας το επίπεδο επιφυλακής από το κίτρινο στο πορτοκαλί.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το σύνολο των επιστημονικών αποτελεσμάτων ενισχύει τις ενδείξεις για τη συμμετοχή του μάγματος στην τρέχουσα βραδυσεισμική διαδικασία ανύψωσης εδάφους

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα η οποία από τις αρχές Σεπτεμβρίου χτυπά την ευρύτερη περιοχή με σεισμούς μεταξύ 3 και 4,2 Ρίχτερ ανησυχεί τους κατοίκους αλλά και τις Αρχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή αντιμετωπίζει μια βραδυσεισμική κρίση. Ο ίδιος ο υπουργός Μουσουμέτσι υπενθύμισε πως στις αρχές της δεκαετίας του 1980 εκατοντάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις κατεστραμμένες κατοικίες τους.

Όσον αφορά το σχέδιο εκκένωσης της περιοχής, ήδη στα μέσα Οκτωβρίου αποφασίστηκε να ετοιμαστεί ένα, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, με κόστος 52 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στα έργα, προβλέπεται η διεύρυνση των οδών, αλλά και η δημιουργία τριών οδών διαφυγής του πληθυσμού εις περίπτωση ηφαιστειακής έκρηξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.