ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιταλία: Χορηγήθηκε ιταλική υπηκοότητα σε βρέφος από την Αγγλία για να αποφύγει την ευθανασία

Το κοριτσάκι πάσχει από σπάνια γενετική ασθένεια

Ιταλία: Χορηγήθηκε ιταλική υπηκοότητα σε βρέφος από την Αγγλία για να αποφύγει την ευθανασία

Ιταλική υπηκοότητα χορήγησε η κυβέρνηση της Ιταλίας σήμερα, σε ένα βρέφος οκτώ μόλις μηνών, το οποίο γεννήθηκε στη Αγγλία και πάσχει από σπάνια γενετική ασθένεια.

Το μωρό ονομάζεται Ίντι Γκρέγκορι και πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στο παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίνο Τζεζού, της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου και οι γιατροί έχουν δεσμευθεί ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να του σώσουν τη ζωή.

Στη Μεγάλη Βρετανία η κατάστασή του είχε κριθεί μη θεραπεύσιμη και απόψε επρόκειτο να διακοπεί η τεχνητή υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας του μωρού.

Η Ίντι πάσχει από σπάνια ασθένεια που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη του μυϊκού της συστήματος και η χορήγηση της ιταλικής υπηκοότητας κρίθηκε αναγκαία, διότι έως τώρα οι βρετανικές αρχές δεν έδωσαν το αναγκαίο «πράσινο φως» για τη μεταφορά της στη Ρώμη.

«Ευχαριστώ από καρδιάς την ιταλική κυβέρνηση και τον ιταλικό λαό, στέλνετε ένα μήνυμα ελπίδας και εμπιστοσύνης σε όλη την ανθρωπότητα», δήλωσε ο πατέρας της μικρής. Οι γονείς της Ίντι ζήτησαν από τους γιατρούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να της σώσουν τη ζωή, διότι η κόρη τους «αντιδρά, κλαίει, χαμογελά και κουνάει τα χέρια της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Λένε ότι για τη μικρή Ίντι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες αλλά μέχρι το τέλος θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπερασπίσω τη ζωή της. Και για να υπερασπίσω το δικαίωμα της μαμάς της και του μπαμπά της, να κάνουν ό,τι μπορούν για την κόρη τους», έγραψε στο Facebook η Τζόρτζια Μελόνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.