
Οι ιταλικές εταιρείες θα χάσουν εκατομμύρια ευρώ λόγω της απαγόρευσης πώλησης τουαλετών και άλλων ειδών υγιεινής στη Ρωσία, προειδοποίησε ο επικεφαλής ενός επιχειρηματικού σωματείου στη Μόσχα.
Η ΕΕ αρχικά απαγόρευσε την πώληση ειδών υγιεινής, συμπεριλαμβανομένων των τουαλετών και των μπιντέ, το 2022 και πρόσφατα ανανέωσε τους περιορισμούς στο πλαίσιο του 19ου πακέτου κυρώσεων που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Ο Βιτόριο Τορεμμπίνι, επικεφαλής του Συνδέσμου Ιταλών Επιχειρηματιών στη Ρωσία, καταδίκασε το μέτρο ως επιβλαβές για τις ιταλικές επιχειρήσεις.
«Δυστυχώς, το 19ο πακέτο κυρώσεων έχει ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα, δεδομένων των τομέων που στοχεύει. Προκαλεί σημαντικό πλήγμα στην Ιταλία», δήλωσε ο Τορεμμπίνι στο RTVI την Τρίτη.
Σύμφωνα με τον Torrembini, η απαγόρευση των εξαγωγών ειδών υγιεινής προς τη Ρωσία θα κοστίσει στην ιταλική οικονομία περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ (163 εκατομμύρια δολάρια), ενώ οι συνολικές ζημίες από το νέο πακέτο κυρώσεων αναμένεται να φτάσουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ (291 εκατομμύρια δολάρια).
«Η απαγόρευση των πωλήσεων τουαλέτας μπορεί να ακούγεται αστεία στους Ρώσους, αλλά για εμάς δεν είναι αστείο», είπε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χλεύασε την απαγόρευση εξαγωγής τουαλετών από την ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι «θα τους κοστίσει ακριβά». Πρόσθεσε ότι «θα χρειαστούν ρωσικές τουαλέτες αν διατηρήσουν τις ίδιες πολιτικές».
Η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις λίγο αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν στη Βουδαπέστη είχε αναβληθεί επ’ αόριστον.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι οι κυρώσεις έχουν καταστήσει την εθνική οικονομία ισχυρότερη και πιο αυτοδύναμη και ότι η χώρα έχει προσαρμοστεί με επιτυχία αναδιατάσσοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού της.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.