Αυτά κάνουν οι κακές παρέες: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αυτός που έβαλε για πρώτη φορά «αλυσίδες» στο διαδίκτυο...

Τζ.Έπσταϊν: Είχε «επιστρατεύσει» μέχρι και γυναικολόγους για το κύκλωμα του sex trafficking

Φρόντιζε, ώστε όλα τα κορίτσια να εξετάζονται και να λαμβάνουν μέτρα αντισύλληψης

Τζ.Έπσταϊν: Είχε «επιστρατεύσει» μέχρι και γυναικολόγους για το κύκλωμα του sex trafficking

Η υπόθεση του καταδικασμένου παιδόφιλου, Τζ.Έπσταϊν, απλώνει τις «ρίζες» της όλο και πιο βαθιά, καθώς, νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την εμπλοκή γυναικολόγων και λοιπών επιστημόνων στο περιβόητο κύκλωμα sex trafficking.

Η σχετική έρευνα αναγνωρίζει ως συνένοχους τουλάχιστον τρεις γυναικολόγους της Νέας Υόρκης, που είχαν αναλάβει τα κορίτσια που εξέδιδε, φροντίζοντας να εξετάζονται για αφροδίσια νοσήματα και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντισύλληψης. Συνεργαζόταν επίσης με τουλάχιστον έναν δερματολόγο και τον προσωπικό του παθολόγο.

Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο αμερικανικού περιοδικού, είναι δύσκολο προς το παρόν να επιβεβαιώσουμε ότι ανάμεσα στους ασθενείς τους ήταν οι γυναίκες που είχαν καταγγείλει τον χρηματιστή για κακοποίηση. Ασαφές παραμένει επίσης αν οι γιατροί γνώριζαν για την εγκληματική δράση του, αν και μέχρι την εποχή της επικοινωνίας μαζί τους ήδη είχε καταδικαστεί για σεξουαλική εμπορία μιας ανήλικης.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

Ο Έπσταϊν πλήρωνε για πολλά από εκείνα τα ιατρικά ραντεβού με επιταγή ή πιστωτική κάρτα. Επιπλέον, έστελνε τόσο συχνά γυναίκες σε γυναικολόγους και άλλους γιατρούς, που αυτό είχε γίνει πλέον κοινό μυστικό στους κύκλους στους οποίους κινείτο. Μάλιστα σε ένα email που είχε σταλεί στις 12 Δεκεμβρίου 2012, ένας συνεργάτης του οποίου το όνομα έχει διαγραφεί αλλά που η ηλεκτρονική διεύθυνσή του ταιριάζει με εκείνη του αδερφού του, Μαρκ Έπσταϊν , φέρεται να τον ρωτάει: «Θυμάσαι το όνομα του γυναικολόγου όπου έστελνες τα θύματά σου;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.