ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Johnson & Johnson: Θα διακόψει την πούδρα με ταλκ από το 2023

Μετά τις μηνύσεις για αμίαντο

Johnson & Johnson: Θα διακόψει την πούδρα με ταλκ από το 2023

Η βρεφική πούδρα, το γνωστό ως ταλκ, βρέθηκε στο στόχαστρο μετά δεκάδες χιλιάδες αγωγές που υποβλήθηκαν από πελάτες της Johnson & Johnson.

Η εταιρεία διέκοψε τις πωλήσεις της βρεφικής πούδρας με βάση το ταλκ στη Βόρεια Αμερική το 2020, και θα σταματήσει τις πωλήσεις του επίμαχου προϊόντος παγκοσμίως το 2023, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη. 

Η Johnson & Johnson γνωστοποίησε ότι ήδη πουλάει πούδρα χρησιμοποιώντας άμυλο καλαμποκιού σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη περίπου 38.000 μηνύσεις από καταναλωτές και τους επιζώντες τους που κατηγορούν την J&J ότι τα προϊόντα ταλκ της προκάλεσαν καρκίνο λόγω μόλυνσης με αμίαντο, μια γνωστή καρκινογόνο ουσία.

SAN FRANCISCO, CA – JULY 13: In this photo illustration, a container of Johnson’s baby powder made by Johnson and Johnson sits on a table on July 13, 2018 in San Francisco, California. A Missouri jury has ordered pharmaceutical company Johnson and Johnson to pay $4.69 billion in damages to 22 women who claim that they got ovarian cancer from Johnson’s baby powder. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

H Johnson & Johnson αρνείται τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεκαετίες επιστημονικών δοκιμών και ρυθμιστικών εγκρίσεων έχουν δείξει ότι το ταλκ της είναι ασφαλές και απαλλαγμένο από αμίαντο. Την Πέμπτη επανέλαβε τη δήλωση καθώς ανακοίνωσε τη διακοπή του προϊόντος.

Έρευνα του Reuters το 2018 διαπίστωσε ότι η Johnson & Johnson γνώριζε για δεκαετίες ότι ο αμίαντος, ένας καρκινογόνος παράγοντας, υπήρχε στα προϊόντα ταλκ της. Εσωτερικά αρχεία της εταιρείας, οι μαρτυρίες δοκιμών και άλλα στοιχεία έδειξαν ότι τουλάχιστον από το 1971 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, σκόνες μερικές φορές ήταν θετικές για μικρές ποσότητες αμιάντου.

Το Women’s Voices for the Earth ήταν ένας από τους σχεδόν 200 οργανισμούς που συμμετείχαν σε μια εκστρατεία, με επικεφαλής την Black Women for Wellness, για να πιέσουν την Johnson & Johnson να αφαιρέσει τα προϊόντα με βάση το ταλκ από τα ράφια σε όλο τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αντιμετωπίσαμε μια τεράστια εταιρεία και παλέψαμε και κερδίσαμε», λέει η Janette Robinson Flint, διευθύντρια της Black Women for Wellness.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.