Αυτοί που πτώχευσαν την χώρα το 2010 οι ίδιοι ακόμα. Ποιος φταίει;

Καλιφόρνια: Τέσσερις νεκροί από δηλητηριώδη μανιτάρια – Τρεις χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος

Τα «death cap» συγχέονται εύκολα με βρώσιμα είδη

Καλιφόρνια: Τέσσερις νεκροί από δηλητηριώδη μανιτάρια – Τρεις χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος στην Καλιφόρνια μετά από κατανάλωση του μανιταριού γνωστό με την ονομασία «death cap».

Οι Αρχές απηύθυναν σύσταση προς το κοινό να αποφεύγει τη συλλογή άγριων μανιταριών τη φετινή χρονιά, επισημαίνοντας ότι τα «death cap» συγχέονται εύκολα με βρώσιμα είδη.

Από τις 18 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 36 περιστατικά δηλητηρίασης.

Πολλοί ασθενείς εμφάνισαν ταχέως εξελισσόμενη οξεία ηπατική βλάβη και ηπατική ανεπάρκεια, ενώ αρκετοί χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα περιστατικά αφορούν ηλικίες από 19 μηνών έως 67 ετών.

Το «death cap» θεωρείται ένα από τα πιο δηλητηριώδη μανιτάρια παγκοσμίως και ανήκει σε μικρή ομάδα ειδών που περιέχουν αματοξίνες, ουσίες που ευθύνονται για περίπου το 90% των θανατηφόρων δηλητηριάσεων από μανιτάρια διεθνώς.

Εντοπίζεται τόσο σε αστικά πάρκα όσο και σε δάση, συχνά κάτω από βελανιδιές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πρώτα συμπτώματα – κοιλιακές κράμπες, ναυτία, διάρροια ή έμετος – μπορεί να εμφανιστούν εντός 24 ωρών, να υποχωρήσουν προσωρινά και στη συνέχεια να ακολουθήσει σοβαρή έως θανατηφόρα ηπατική βλάβη μέσα σε δύο έως τρεις ημέρες.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.