
Σχεδόν 100 ετών θα είναι ο Πολ Μπιά, εάν επανεκλεγεί πρόεδρος στο Καμερούν, εν αναμονή του τελικού αποτελέσματος στην χώρα, όπου διεξάγονται και εθνικές εκλογές.
Στα 92 του σήμερα, ο Μπιά είναι ο γηραιότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο, καθώς βρίσκεται στην εξουσία για 43 συνεχόμενα έτη.
Αν κερδίσει, θα είναι η όγδοη συνεχόμενη θητεία του, με τις επόμενες εκλογές να προγραμματίζονται για… το 2032.
Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό εντός 15 ημερών, ενώ χρειάζεται να ειπωθεί πως εννέα υποψήφιοι διεκδίκησαν την προεδρία στη χώρα της κεντρικής Αφρικής.
Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η ψηφοφορία διεξήχθη «χωρίς προβλήματα» σε όλη τη χώρα.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, υπήρξε έκκληση για μποϊκοτάζ στις αγγλόφωνες περιοχές της δυτικής χώρας και αναφέρθηκαν συγκρούσεις στο βορρά.
Κατά την προεκλογική περίοδο, η αντιπολίτευση κατήγγειλε προσπάθειες να περιοριστεί η επιρροή της.
Τον Αύγουστο, το Συνταγματικό Συμβούλιο απέκλεισε από τη συμμετοχή τον 71χρονο Μωρίς Καμτό, ο οποίος θεωρείται ο κύριος αντίπαλος.
Ένας από τους βασικούς υποψηφίους της αντιπολίτευσης, ο 76χρονος Ίσα Τσιρόμα Μπακάρι, είχε δηλώσει και αυτός ότι ήταν θύμα απειλών.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.