ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καμίλα Πάρκερ: Θα λάβουν τίτλους ευγενείας τα παιδιά της;

«Η Καμίλα δεν κατέχει εξουσία χωρίς τον Κάρολο»

Καμίλα Πάρκερ: Θα λάβουν τίτλους ευγενείας τα παιδιά της;

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να θρηνεί την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, είναι δύσκολο να μην αναρωτηθεί κανείς τι μέλλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους royals.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, πατέρας των πριγκίπων Γουίλιαμ και Χάρι, έχει πλέον αναλάβει τον θρόνο μαζί με την επί 17 χρόνια σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία έχει πάρει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου (Queen Consort).

Ενώ η Καμίλα βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και χρόνια, ο κόσμος εξακολουθεί να έχει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα δύο παιδιά της που μοιράζεται με τον πρώην σύζυγό της Andrew Parker Bowles και τι σημαίνει ο νέος της τίτλος για αυτά.

Τι είναι ο τίτλος «βασιλική σύζυγος»;

Η βασιλική σύζυγος κατέχει τη θηλυκή εκδοχή του τίτλου του συζύγου της (που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι προφανώς βασιλιάς) και παίρνει επίσης ένα στέμμα.

Δεν έχει, ωστόσο, την ίδια εξουσία με τον βασιλιά ή όπως θα μπορούσε να έχει μια «επίσημη βασίλισσα». Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πολιτικό ή στρατιωτικό έλεγχο και δεν έχει στέψη. Απλώς μια «παρόμοια αλλά απλούστερη τελετή», σύμφωνα με τον ιστότοπο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί: Η Καμίλα δεν κατέχει εξουσία χωρίς τον Κάρολο. Έτσι, όταν τελικά εγκαταλείψει τον θρόνο, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα γίνει βασιλιάς.

Γιατί η Καμίλα δεν θα γίνει βασίλισσα;

Πριν πεθάνει, η βασίλισσα Ελισάβετ ξεκαθάρισε σε δήλωσή της στις 5 Φεβρουαρίου ότι υποστηρίζει την Καμίλα. «Όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και στη σύζυγό του Καμίλα την ίδια υποστήριξη που δώσατε σε εμένα – και είναι ειλικρινής επιθυμία μου ότι, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα θα είναι γνωστή ως Queen Consort, καθώς θα συνεχίσει τη δική της πιστή υπηρεσία» έγραψε η βασίλισσα.

Αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη, καθώς πολλοί περίμεναν ότι η Καμίλα θα διατηρούσε τον σημερινό της τίτλο «Η Βασιλική Υψηλότητά της, η Πριγκιπική Σύζυγος». Το κοινό δυσκολεύεται να ξεχάσει ότι ο Κάρολος και η Καμίλα είχαν σχέση όταν ήταν ακόμη παντρεμένος με την αγαπημένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο συγγραφέας και βασιλικός εμπειρογνώμονας Christopher Andersen λέει στο Us Weekly πως η απόφαση της βασίλισσας να εγκρίνει τον τίτλο της Καμίλα «μπήκε σφήνα» στη βασιλική οικογένεια και πως, σε ό,τι αφορά τον Γουίλς και τον Χάρι, «τα αγόρια αιφνιδιάστηκαν εντελώς από αυτό».

Η Καμίλα έχει δύο παιδιά με τον πρώην σύζυγό της, Andrew Parker Bowels (Άντριου Πάρκερ Μπόουλς): τον Tom Parker Bowles (Τομ Πάρκερ Μπόουλς)και τη Laura Lopes (Λόρα Λόπες). Η Καμίλα και ο Άντριου χώρισαν επίσημα το 1994.

Ποια είναι η Λόρα Λόπες

Η Λόρα, 44 ετών, είναι το μικρότερο παιδί της Καμίλα και του Άντριου και ζει μια πιο ιδιωτική ζωή από τον μεγαλύτερο αδελφό της. Είναι συνιδρύτρια της Eleven, η οποία είναι μια γκαλερί καλών τεχνών στο Λονδίνο, και είναι παντρεμένη με τον Harry Lopes, πρώην μοντέλο του Calvin Klein που έγινε λογιστής.

Μαζί, η Laura και ο Harry έχουν τρία παιδιά. Η κόρη τους, Eliza, γεννήθηκε το 2008 και ήταν παράνυμφος στον γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ το 2011 σε ηλικία τεσσάρων ετών, σύμφωνα με το Page Six. Η Laura και ο Harry έχουν επίσης δίδυμα αγόρια, τον Gus και τον Louis, τα οποία γεννήθηκαν το 2009, σύμφωνα με το T&C.

Τα παιδιά της Καμίλα θα πάρουν βασιλικούς τίτλους;

Όχι. Δεδομένου ότι οι τίτλοι της Καμίλα εξαρτώνται από τον Κάρολο, δεν θα μεταβιβάσει βασιλικούς τίτλους στα παιδιά της. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν οι τίτλοι του Τομ και της Λόρα είναι αν προταθούν για νέους τίτλους λόγω «καλών έργων», σύμφωνα με το Page Six.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλο που τα παιδιά της βασίλισσας Καμίλα θα βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, είναι απίθανο να έχουν βασιλική ασφάλεια στο μέλλον, σύμφωνα με τον Joe Little, διευθύνοντα σύμβουλο του περιοδικού Majesty, σύμφωνα με το Page Six.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.