ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Καναδάς: Κατηγορούμενος για 14 δολοφονίες ο άνδρας που ταχυδρομούσε «κιτ αυτοκτονίας»

Νεαρής ηλικίας τα θύματα

Καναδάς: Κατηγορούμενος για 14 δολοφονίες ο άνδρας που ταχυδρομούσε «κιτ αυτοκτονίας»

Οι εισαγγελείς στον Καναδά αναβάθμισαν τις κατηγορίες για φόνο εναντίον άνδρα που φέρεται να ταχυδρομούσε «κιτ αυτοκτονίας» και συνδέεται με περισσότερους από 100 θανάτους σε διάφορες χώρες.

Ο Κένεθ Λω αντιμετωπίζει πλέον στο Οντάριο 14 κατηγορίες για ανθρωποκτονία και 14 κατηγορίες για παροχή συμβουλών και υποβοήθηση αυτοκτονίας. Ο ποινικός κώδικας του Καναδά τιμωρεί όποιον «συμβουλεύει ή συνδράμει» ένα αυτοκτονήσει με ποινή φυλάκισης έως και 14 ετών.

Αρχικά, ο Λω ήταν μηχανικός που εργαζόταν στην αεροπορική βιομηχανία αλλά και στην κουζίνα πολυτελούς ξενοδοχείου, αντιμετώπιζε περισσότερες από 12 κατηγορίες για τον ρόλο του στην πώληση τοξικών ουσιών μέσω εταιρειών-βιτρίνα. Η απόφαση των εισαγγελέων να αναβαθμίσουν τις κατηγορίες υποδηλώνει ότι οι εισαγγελείς διαθέτουν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν ότι ο Λω επιδίωξε τον θάνατο των πελατών του μέσω των ουσιών που πωλούσε.

Η ηλικία των θυμάτων κυμαίνεται από 16 έως 36 ετών, σημειώνει ο Guardian.

Οι αρχές λένε ότι ο Λω, ο οποίος συνελήφθη τον Μάιο, διατηρούσε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνταν για την πώληση τοξικών ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να αφαιρέσει ένας άνθρωπος τη ζωή του. Φέρεται δε να τις απέστειλε σε ανθρώπους σε περισσότερες από 40 χώρες.

Εν τω μεταξύ η έρευνα εκτείνεται και σε επαρχίες πέρα από το Οντάριο, αλλά και στο εξωτερικό. Στη Βρετανία μάλιστα οι αρχές τον συνδέουν με 88 θανάτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος του Λω δηλώνει ότι ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.