ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Καναδάς: Σερβιτόρα δεν θα εξυπηρετεί τουρίστες που δεν αφήνουν φιλοδώρημα – Και έχει σοβαρό λόγο

Τι συμβαίνει όταν ένα εστιατόριο χρεώνει τους σερβιτόρους του ένα ποσοστό επί των πωλήσεών τους

Καναδάς: Σερβιτόρα δεν θα εξυπηρετεί τουρίστες που δεν αφήνουν φιλοδώρημα – Και έχει σοβαρό λόγο

Την απόφαση να μην εξυπηρετήσει ξανά πελάτες που δεν αφήνουν φιλοδώρημα, με αφορμή μια οικογένεια Αυστραλών, πήρε μια σερβιτόρα από τον Καναδά.

Η Alexis Zarya κάλεσε τους ανθρώπους που επισκέπτονταν άλλες χώρες να το «συνηθίσουν» αφού αποκάλυψε ότι μια οικογένεια Αυστραλών έκανε λογαριασμό 200 καναδικών δολαρίων (περίπου 250 δολάρια ΗΠΑ) και δεν της άφησε φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες της – μια συνηθισμένη πρακτική στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι Αυστραλοί επιτέθηκαν στη σερβιτόρα χαρακτηρίζοντας το βίντεό της «αγενές» και επισημαίνοντας τα προφανή ελαττώματα του συστήματος με τα φιλοδωρήματα στον Καναδά και τις ΗΠΑ, η Alexis απάντησε – και σίγουρα δεν ήταν ικανοποιημένη.

«Αν δεν πάρουμε φιλοδώρημα και δεν βγάλουμε χρήματα, μπορούμε να το διαχειριστούμε αυτό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αν φας κάπου και κάνεις ένα τεράστιο λογαριασμό και δεν αφήσεις φιλοδώρημα, πρέπει να πληρώσουμε χρήματα από την τσέπη μας και αυτό είναι το πρόβλημα», είπε σε ένα νέο βίντεο.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι σερβιτόροι στις ΗΠΑ και τον Καναδά πρέπει συχνά να πληρώσουν ένα “tip out fee”. Αυτό συμβαίνει όταν το εστιατόριο χρεώνει τους σερβιτόρους του ένα ποσοστό επί των πωλήσεών τους, το οποίο κατανέμεται στους συναδέλφους που τους βοήθησαν, όπως ο βοηθός σερβιτόρος που καθάρισε και ετοίμασε ξανά τα τραπέζια τους και ο μπάρμαν.

Το τέλος είναι συχνά ένα υποχρεωτικό ποσό που ορίζει το εστιατόριο. Στη συνέχεια, η Alexis απάντησε σε εκείνους που της είπαν να «μιλήσει στον διευθυντή της”, δηλώνοντας: «Απλά δεν λειτουργεί έτσι».

«Εδώ δίνουμε φιλοδώρημα στο σύνολο του λογαριασμού, δεν δίνουμε φιλοδώρημα ανάλογα με το αν δώσετε εσείς φιλοδώρημα ή όχι, οπότε αν ο λογαριασμός σας είναι 200 δολάρια και δεν αφήσετε φιλοδώρημα, τότε ο σερβιτόρος πρέπει τώρα να πληρώσει 20 δολάρια. Καταλαβαίνω, δεν είναι έτσι στη χώρα σας, αλλά εδώ έτσι είναι. Υπάρχουν απλά τόσοι πολλοί άνθρωποι που πρέπει να πληρώσουμε», ανέφερε.

«Λοιπόν, ναι, συνηθίστε το», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τις εξηγήσεις της, οι περισσότεροι δεν το δέχτηκαν, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι έκανε λάθος που “τα έβαλε με τους Αυστραλούς.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.