Καναδάς: Τα 26 έφτασαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

25 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων βρέθηκαν στο Κεμπέκ

Καναδάς: Τα 26 έφτασαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

Τα 26 έφτασαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, στον Καναδά.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη 10 νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, ανάμεσά τους και το πρώτο στην επαρχία Οντάριο, ανεβάζοντας σε 26 τον συνολικό αριθμό των περιστατικών στη χώρα.

25 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων βρέθηκαν στο Κεμπέκ

Το Κεμπέκ ανακοίνωσε χθες ότι στην επαρχία έχουν εντοπιστεί συνολικά 25 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, άνοδος σε σχέση με τα εννέα που είχαν εντοπιστεί ως την Τετάρτη. Τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να ανακοινωθούν νέα κρούσματα καθώς ελέγχονται δείγματα «από πολλές περιοχές», επεσήμαναν οι τοπικές αρχές. Τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοιμώδους ασθένειας εντοπίστηκαν στον Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ευλογιά των πιθήκων, μια μολυσματική ασθένεια που μοιάζει με την ανθρώπινη ευλογιά και συνήθως έχει ήπια συμπτώματα, είναι ενδημική σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής. Εξαπλώνεται μέσω στενής επαφής, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να περιοριστεί σχετικά εύκολα με απομόνωση και τήρηση κανόνων υγιεινής. Περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε περισσότερες από 20 χώρες όπου δεν είναι ενδημική, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.