ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κανείς δεν το περίμενε: «Αρσενικός» γορίλας γέννησε σε ζωολογικό κήπο στο Οχάιο

Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι θα πραγματοποιήσει τεστ DNA για να προσδιορίσει τον πατέρα

Κανείς δεν το περίμενε: «Αρσενικός» γορίλας γέννησε σε ζωολογικό κήπο στο Οχάιο

Αντιμέτωπο με ένα απροσδόκητο γεγονός ήρθε το προσωπικό ενός ζωολογικού κήπου στο Οχάιο όταν ένας γορίλας που επί τέσσερα χρόνια πίστευαν ότι ήταν αρσενικός γέννησε. Ο ζωολογικός κήπος Columbus αποκάλυψε ότι η Sully, η οποία κατοικεί εκεί από το 2019, ανακαλύφθηκε με το μωρό της την περασμένη Πέμπτη.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ανέφεραν σε μια ανάρτηση στο blog τους ότι το μωρό «φαίνεται να είναι υγιές» και ότι η Sully είναι εξαιρετική μητέρα. Πρόσθεσαν ότι η Sully ήταν πάντα καλά στην υγεία της, επομένως δεν χρειάστηκε ποτέ εξέταση, κάτι που οδήγησε στο μπέρδεμα.

Η γέννηση «ήταν απροσδόκητη, αλλά συναρπαστική για την ομάδα φροντίδας και σημαντική για τη διατήρηση ενός κρίσιμα απειλούμενου είδους», ανέφεραν σε ανάρτησή τους. Οι ίδιοι δεν είχαν υποψιαστεί κάτι μέχρι που είδαν το «αρσενικό» να θηλάζει το μωρό. «Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το φύλο των νεαρών γορίλων», είπαν. Στα οκτώ της χρόνια, η Sully ήταν αρκετά μεγάλη για να αναπαραχθεί, αλλά ακόμα πολύ μικρή για να δείχνει εμφανή σημάδια του φύλου της, πρόσθεσαν.

«Μέχρι τα οκτώ περίπου, τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και δεν έχουν εμφανή γεννητικά όργανα. Τα αρσενικά δεν αναπτύσσουν την ασημένια πλάτη τους μέχρι τα 12 ή αργότερα». Οι γορίλες δεν παρουσιάζουν συνήθως σημάδια εγκυμοσύνης λόγω της μεγάλης κοιλιάς τους και τα βρέφη γορίλες είναι σημαντικά πιο μικρά σε μέγεθος από τα ανθρώπινα μωρά. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την γέννα ενός ακόμα γορίλα για αυτό το κρίσιμα απειλούμενο είδος», δήλωσαν.

Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι θα πραγματοποιήσει τεστ DNA για να προσδιορίσει τον πατέρα. Η Sully ζει μαζί με τον Mac, 39 ετών, και δύο νεότερα αρσενικά, τον Kamoli, 10 ετών, και τον JJ, έξι ετών. Και παρά το μπέρδεμα με τη Sully, οι υπεύθυνοι δηλώνουν σίγουροι για το φύλο της νέας άφιξης. “Είναι κορίτσι! Η ομάδα μας το επιβεβαίωσε οπτικά και με φωτογραφίες που στάλθηκαν σε ειδικούς”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.