ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κέιτ Μίντλετον: Ποιος και γιατί αρνήθηκε να της κάνει χειραψία – Βίντεο από την αμήχανη στιγμή

Η πριγκίπισσα τράβηξε το χέρι της και υποκλίθηκε

Κέιτ Μίντλετον: Ποιος και γιατί αρνήθηκε να της κάνει χειραψία – Βίντεο από την αμήχανη στιγμή

Μια σπάνια στιγμή αμηχανίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης, είχε η Κέιτ Μίντλετον.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία χθες συμμετείχε σε εκπαίδευση στο πεδίο της μάχης με τους Ιρλανδούς Φρουρούς του 1ου Τάγματος, επισκέφθηκε με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ το μουσουλμανικό κέντρο Hayes στο Λονδίνο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προσπάθειες της κοινότητας να συγκεντρώσει χρήματα για όσους επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Το ζευγάρι φαίνεται να συστήνεται με τους επικεφαλής κατά την άφιξή του στο κέντρο. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε χειραψία με τους επικεφαλής, ανάμεσά τους και ο Sufyaan Iqbal.

Ωστόσο, όταν η Κέιτ Μίντλετον του έτεινε το χέρι της, εκείνος έβαλε το δεξί του χέρι στην καρδιά και έσκυψε το κεφάλι. Η πριγκίπισσα τράβηξε το χέρι της και υποκλίθηκε.


Η τοποθέτηση του χεριού στην καρδιά με ένα νεύμα ή μια ελαφριά υπόκλιση θεωρείται ευγενικός τρόπος για να χαιρετήσει ένας άνδρας μια γυναίκα σε ορισμένες μουσουλμανικές παραδόσεις.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με ορισμένους κώδικες συμπεριφοράς, ένας άνδρας και μια γυναίκα δεν μπορούν να κάνουν χειραψία, εκτός αν εκείνη του τείνει πρώτα το χέρι και εκείνος είναι πρόθυμος να ανταποδώσει.

Άλλοι θεωρούν ως «haram» -αραβική λέξη που σημαίνει αμαρτία- τη σωματική επαφή με μια γυναίκα που δεν είναι σύζυγος ή πολύ στενή συγγενής.

Κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στην Κέιτ Μίντλετον έχει αντιμετωπίσει και η βασίλισσα Λετίσια, κατά την υποδοχή του Ιρανού πρέσβη στη Μαδρίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.