ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κι όμως αυτή η χώρα έχει… 37 επίσημες γλώσσες – Δεν πάει ο νους σας ποια είναι

Την πρωτοκαθεδρία την έχουν τα ισπανικά, τα οποία ομιλούνται από το 70% του πληθυσμού

Κι όμως αυτή η χώρα έχει… 37 επίσημες γλώσσες – Δεν πάει ο νους σας ποια είναι

Η Βολιβία έχει 37 επίσημες αναγνωρισμένες γλώσσες. Και μάλιστα δεν είναι οι μόνες που ομιλούνται στη χώρα.

Φυσικά, την πρωτοκαθεδρία την έχουν τα ισπανικά, τα οποία ομιλούνται από το 70% του πληθυσμού. Η δεύτερη μεγαλύτερη γλώσσα είναι η Quechua, που ομιλείται από το 18% του πληθυσμού και μάλιστα στην επαρχία Potosi, είναι η κύρια γλώσσα με το 57% του πληθυσμού να την ομιλεί. Μονό η Quechua και σε μια μόνο επαρχία υπερισχύει των ισπανικών.

Η Aymara ομιλείται από το 10% του πληθυσμού και η Guarani από το 0,7%. Οι υπόλοιπες 33 επίσημες γλώσσες είτε ομιλούνται από λιγότερο πληθυσμό, είτε δεν ομιλούνται καθόλου και ας είναι επίσημες.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μια έκπληξη, είναι ότι η 4η ομιλούμενη γλώσσα στη χώρα, με 160.000 κόσμο να την έχει ως μητρική, δεν είναι στις επίσημες. Και αυτή είναι μια διάλεκτος των γερμανικών, που συνδυάζουν τα πρωσικά και τα ολλανδικά. Οι Μενονίτες, ένα γκρουπ ανθρώπων που ήθελαν θρησκευτική ελευθερία και ανήκαν στους Αναβαπτιστές, πριν από πολλές δεκαετίες ξεκίνησαν να φεύγουν από την Ευρώπη, πηγαίνοντας αρχικά στον Καναδά, μετά στο Μεξικό και μετά στην Παραγουάη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν στη Βολιβία, όπου έχτισαν κοινότητες κυρίως στην περιοχή του Santa Cruz. Σήμερα είναι 160 περίπου χιλιάδες, με τον πληθυσμό να αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για μια πολύ κλειστή αυστηρά χριστιανική κοινότητα, σαν τους Άμις στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.