ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κι όμως σε αυτή τη φυλή όσο πιο παχύς είσαι τόσο πιο όμορφος θεωρείσαι

Η τελετή που ο νικητής είναι ήρωας για όλη του τη ζωή

Κι όμως σε αυτή τη φυλή όσο πιο παχύς είσαι τόσο πιο όμορφος θεωρείσαι

Στην Αιθιοπική φυλή Bodi, οι άντρες ανταγωνίζονται για να γίνουν οι πιο παχύσαρκοι στο χωριό πίνοντας αφεψήματα τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι ένα μείγμα αίματος και γάλακτος ενώ ζουν σε απομόνωση για έξι μήνες.

Το αδύνατο φαίνεται πως είναι το επιθυμητό σε μεγάλο μέρος του κόσμου αλλά για τη φυλή Bodi της Αιθιοπίας, όσο πιο παχύς είσαι τόσο το καλύτερο για σένα. Οι Bodi, ζουν σε μια απομακρυσμένη γωνιά της κοιλάδας Omo της Αιθιοπίας, με τους νεαρούς άνδρες της φυλής να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να στεφθούν ως ο πιο παχύς άντρας.

Οι νέοι άνδρες επιλέγονται και τρέφονται με ειδικά γεύματα και παρασκευάσματα για έξι μήνες και μετά, καλούνται να επιδείξουν τη νέα τους σωματική διάπλαση, για να επιλεγεί ένας νικητής. Ο πρωταθλητής τιμάται στη συνέχεια ως ήρωας για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το φαγητό έχει τη μορφή μείγματος αίματος και γάλακτος αγελάδας, που σερβίρεται τακτικά στους άνδρες από γυναίκες του χωριού. Οι αγελάδες είναι ιερές για τη φυλή Bodi, επομένως δεν σκοτώνονται για τους σκοπούς του τελετουργικού. Το αίμα λαμβάνεται κάνοντας μια τρύπα στη φλέβα με δόρυ ή τσεκούρι, την οποία μετά κλείνουν με πηλό.

Λόγω των καυτών θερμοκρασιών, οι άντρες πρέπει να πιούν γρήγορα το μπολ των δύο λίτρων με αίμα και γάλα προτού πήξει. Ωστόσο δεν αντέχουν όλοι να το πιούν τόσο γρήγορα, με αρκετούς να κάνουν εμετό. Και αυτοί αποκλείονται από τον αγώνα.

Την μεγάλη ημέρα, οι άνδρες βάφουν το σώμα τους με πηλό και στάχτη πριν βγουν από τις καλύβες τους και περπατήσουν στο σημείο όπου θα γίνει η τελετή. Πρόκειται για έναν μεγάλο περίπατο, αφού οι άντρες περπατούν για ώρες γύρω από ένα ιερό δέντρο παρόλο το πάχος τους, με τους άνδρες να τους παρακολουθούν και τις γυναίκες να τους περιχύνουν με οινόπνευμα και να σκουπίζουν τον ιδρώτα.

Μόλις επιλεγεί ο πιο παχύς άνδρας, η τελετή τελειώνει με τη σφαγή μιας αγελάδας χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ιερή πέτρα. Οι γέροντες του χωριού θα επιθεωρήσουν στη συνέχεια το στομάχι και το αίμα για να μάθουν αν το μέλλον του νικητή θα είναι λαμπρό ή όχι.

Μετά την τελετή, οι ζωές των ανδρών επιστρέφουν στο φυσιολογικό και οι περισσότεροι χάνουν τις τεράστιες κοιλιές τους μετά από λίγες εβδομάδες λιγοστού φαγητού. Αργότερα, θα επιλεγεί η επόμενη γενιά που θα ανταγωνιστεί, με την διαδικασία να επαναλαμβάνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το να παχύνει, είναι το όνειρο κάθε παιδιού της φυλής γιατί θα παραμείνει ήρωας για μια ζωή, παρόλο που το στομάχι του επανέρχεται στο φυσιολογικό. Δυστυχώς, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των Bodi απειλείται από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας, η οποία σχεδιάζει την επανεγκατάσταση 300.000 ανθρώπων από όλη τη χώρα στα εδάφη τους. Προς το παρόν, η φυλή συνεχίζει όπως πάντα και εξακολουθεί να γιορτάζει το Ka’el με παραδοσιακό στιλ κάθε Ιούνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.