ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κι όμως σε αυτή την πόλη του κόσμου οι άνθρωποι μιλούν ελάχιστα μεταξύ τους – Αυτός είναι ο λόγος

Θα αλλάξει άραγε αυτό τώρα;

Κι όμως σε αυτή την πόλη του κόσμου οι άνθρωποι μιλούν ελάχιστα μεταξύ τους – Αυτός είναι ο λόγος

Η πόλη Lulea της Σουηδίας έχει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων. Βρίσκεται τόσο βόρεια που τον χειμώνα έχει μόλις 3 ώρες μέρα και οι κάτοικοι ζουν τις υπόλοιπες ώρες στο σκοτάδι.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες βέβαια πόλεις της βόρειας Σουηδίας, αλλά οι κάτοικοι έχουν μια φήμη ότι είναι αρκετά συγκρατημένοι και στις πράξεις τους αλλά και στα λόγια τους. Κάποιοι μάλιστα τους λένε και αντικοινωνικούς.

Το χειμώνα η ηλιοφάνεια είναι λιγοστή, κάτι που κάνει τις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις ασυνήθιστες τον χειμώνα, Οι ντόπιοι μιλούν ελάχιστα μεταξύ τους και μάλιστα λέγεται ότι πολλές φορές τσιγκουνεύονται ακόμα και το «ναι», αντικαθιστώντας το με μια απότομη ανάσα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι δημοτικές αρχές σκέφτηκαν να ξεκινήσουν μια καμπάνια που ενθαρρύνει τους κατοίκους να χαιρετούν ο ένας τον άλλο, κάτι που πιστεύουν ότι θα τους τονώσει το ηθικό και τη διάθεση και θα τους κάνει να μην αισθάνονται μοναξιά.

Η ανάρτηση που έγινε στους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων της πόλης ανέφερε: «Λέγοντας ένα γεια οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα και ασφαλείς, είναι κάτι που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να δημιουργήσουμε μια πιο ευχάριστη Lulea. Το δικό σας γεια μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Η ανάρτηση συνοδεύεται και από ένα βίντεο, όπου περαστικοί χαιρετάνε ο ένας τον άλλο. Ένας άντρας αρχικά περνάει από ένα παγκάκι όπου κάθεται μια γυναίκα και της λέει «γεια». Εκείνη δεν απαντά, αλλά σχεδόν αμέσως χαμογελάει πλατιά. Στη συνέχεια η ίδια λέει «γεια» σε μια ηλικιωμένη οποία δεν αντιδρά στην αρχή, αλλά και αυτή χαμογελάει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καμπάνια «πες γεια» στα σουηδικά, ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου, που είναι «Ημέρα του Γείτονα» στη Σουηδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.