ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κι όμως υπάρχει μια πόλη στον κόσμο που απαγόρευσε το Halloween

λόγος που φέτος η περιοχή δε θα τιμήσει τη διάσημη γιορτή

Κι όμως υπάρχει μια πόλη στον κόσμο που απαγόρευσε το Halloween

Η διασταύρωση Shibuya του Τόκιο είναι η πιο πολυσύχναστη διασταύρωση στον κόσμο, με πέντε διαβάσεις πεζών που συμπλέκονται μέσω 10 λωρίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και λεωφορείων. Παρ’ όλη την πολυπλοκότητα των δρόμων αυτών, η τοπική κυβέρνηση θα ήθελε να είναι από τα πιο ασφαλή μέρη, γι’ αυτό ζήτησε από τον κόσμο να απέχει από τον εορτασμό του Halloween εκεί.

Η ηγεσία της πόλης Shibuya – η οποία είναι μια αυτοδιοικούμενη συνοικία εντός του Τόκιο – απηύθυνε επίσημο αίτημα τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους τουρίστες να προσέχουν τους τρόπους τους και να μην τηρούν τον εορτασμό του Halloween στην περιοχή, από τις 27 έως τις 31 Οκτωβρίου.

«Η ζημιά που προκλήθηκε από τον υπερτουρισμό έχει γίνει σοβαρή, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές που προκαλούνται από το αλκοόλ στο δρόμο, από καυγάδες με κατοίκους της περιοχής και τη ρύπανση με μεγάλες ποσότητες άδειων δοχείων και μπουκαλιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Επιπλέον, κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Halloween, η περιοχή γύρω από το σταθμό Shibuya γίνεται τόσο ασφυκτική που είναι σχεδόν αδύνατο να μετακινηθεί κανείς».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ιαπωνία άνοιξε ξανά πλήρως τα σύνορά της στον τουρισμό μόλις το φθινόπωρο του 2022 (μετά τον Covid-19), η πόλη ανησυχεί ότι η εισροή τουριστών που θέλουν να κάνουν πάρτι και να γιορτάσουν στο Τόκιο θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι πριν από την πανδημία.

Το Halloween είναι αρκετά δημοφιλές στους νέους στην Ιαπωνία. Αντί για φάρσες ή επισκέψεις σε στοιχειωμένα σπίτια, θεωρείται ευκαιρία για πάρτι και ποτό.

Η ανακοίνωση για την πόλη Shibuya αντιμετωπίζει συγκεκριμένα τις ανησυχίες ότι, εάν οι άνθρωποι δεν αναλάβουν δράση, το Τόκιο θα μπορούσε να βιώσει μια τραγωδία, όπως αυτή που έλαβε χώρα στη Σεούλ πέρυσι.

Σε εκείνη την τραγωδία, 156 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μοντέρνα γειτονιά Itaewon της Σεούλ, στο Halloween του 2022, όταν ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων που γλεντούσαν συγκρούστηκαν σε ένα στενό δρόμο.

Η Shibuya έχει λάβει αρκετές ισχυρές ενέργειες για να προσπαθήσει να αποτρέψει μια παρόμοια κατάσταση.

Το ποτό στους δρόμους γύρω από τη Shibuya θα απαγορευτεί από τις 6:00 μ.μ. μέχρι και τις 5:00 π.μ., κατά τη διάρκεια της πενθήμερης περιόδου που προηγείται και συμπεριλαμβανομένου του Halloween, και τα καταστήματα αλκοολούχων ποτών στην περιοχή δε θα πωλούν αλκοόλ εκείνο το διάστημα.

Στην περιοχή θα υπάρχουν επιπλέον αστυνομικοί και φρουροί ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι δρόμοι της Shibuya δεν είναι χώροι για πάρτι», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Ken Hasebe, σε μια δήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.