ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κίνα: Ένα κτίριο που η αρχιτεκτονική του θυμίζει ποτάμι (βίντεο)

Το νέο κτίριο φιλοξενεί χώρους πολιτισμού και δραστηριοτήτων αναψυχής για τους κατοίκους της Jinghe της κινέζικης επαρχίας Shaanxi

Κίνα: Ένα κτίριο που η αρχιτεκτονική του θυμίζει ποτάμι (βίντεο)

Ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό κτίριο δημιουργήθηκε πρόσφατα στη μακρινή Κίνα – Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects (ZHA) ανέλαβε έπειτα από διαγωνισμό το σχεδιασμό του πολιτιστικού κέντρου Jinghe New City Culture & Art Centre στην κινέζικη επαρχία Shaanxi.

Το νέο κτίριο φιλοξενεί χώρους πολιτισμού και δραστηριοτήτων αναψυχής για τους κατοίκους της Jinghe. Η μορφή του κέντρου μιμείται το φυσικό τοπίο της περιοχής, με μακριές γραμμές που θυμίζουν το ποτάμι Jinghe που διασχίζει τις κοιλάδες και τα βουνά της επαρχίας.

Η διαμόρφωση του πρωτότυπου κτιρίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολουθώντας τη ρυμοτομία της πόλης, το πολιτιστικό κέντρο περιλαμβάνει μια νέα βιβλιοθήκη πολυμέσων, ένα κέντρο τεχνών, στούντιο και εκθεσιακούς χώρους. Οι χώροι αυτοί συνδέονται μεταξύ τους μέσω υπερυψωμένων κήπων και μονοπατιών, ενώ το κτίριο συνδέεται και με εμπορικές και κατοικημένες περιοχές της πόλης και θα έχει απευθείας πρόσβαση σε ένα σταθμό μετρό που αναμένεται να χτιστεί στα επόμενα χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.