ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Τρομοκρατία» από αξιωματούχους στην Κίνα: «Μην αγγίζετε ξένους για να μειωθεί ο κίνδυνος ευλογιάς των πιθήκων»

Ορισμένοι τον επαινούν και άλλοι κάνουν λόγο για ξενοφοβία

«Τρομοκρατία» από αξιωματούχους στην Κίνα: «Μην αγγίζετε ξένους για να μειωθεί ο κίνδυνος ευλογιάς των πιθήκων»

Αντιδράσεις προκάλεσε η σύσταση υψηλόβαθμου αξιωματούχου των κινεζικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, να αποφεύγουν την επαφή με αλλοδαπούς προκειμένου να αποτραπεί πιθανή μόλυνση με ευλογιά των πιθήκων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μετά την καταγραφή του πρώτου γνωστού κρούσματος του ιού στην ηπειρωτική Κίνα.

«Για να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση με ευλογιά των πιθήκων και στο πλαίσιο του δικού μας υγιεινού τρόπου ζωής, συνιστάται να μην έχετε άμεση δερματική επαφή με αλλοδαπούς», ανέφερε ο Γου Ζουνγόου, επικεφαλής επιδημιολόγος στο κινεζικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων, στην επίσημη σελίδα του στην πλατφόρμα Weibo το Σάββατο.

Ο ίδιος προέτρεψε επίσης στους πολίτες να αποφεύγουν τέτοιου είδους επαφές με ανθρώπους που έχουν βρεθεί στο εξωτερικό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες καθώς και με «αγνώστους», ενώ συνέστησε επαγρύπνηση.

Η ανάρτηση του Γου Ζουνγόου κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να διχάζονται, καθώς ορισμένοι τον επαινούν για τη συμβουλή του και άλλοι κάνουν λόγο για διχαστικό λόγο και ξενοφοβία.

Ορισμένοι που σχολίασαν τις αναδημοσιεύσεις της αρχικής ανάρτησης του Γου Ζουνγόου, διερωτήθηκαν για το για ποιο λόγοι οι αλλοδαποί στην Κίνα, πολλοί εκ των οποίων είναι εδώ και χρόνια κάτοικοι και δεν έχουν προσφάτως ταξιδέψει λόγω περιορισμών για την COVID-19, να θεωρούνται πιο επικίνδυνοι από τους Κινέζους.

Από την πλευρά του ο Γου Ζουνγόου δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχετικό σχόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.