ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κινηματογραφική ληστεία: Κλέφτες πήραν 30 εκατ. δολάρια από χρηματοκιβώτιο – Κανείς δεν μπορεί να πει πώς το έκαναν

Το θησαυροφυλάκιο δεν παρουσίαζε κανένα σημάδι παραβίασης

Κινηματογραφική ληστεία: Κλέφτες πήραν 30 εκατ. δολάρια από χρηματοκιβώτιο – Κανείς δεν μπορεί να πει πώς το έκαναν

Κινηματογραφική ληστεία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/3, όταν γιορτάστηκε το Πάσχα των Καθολικών, καθώς οι κλέφτες απέσπασαν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια από ένα χρηματοκιβώτιο στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Η εγκατάσταση GardaWorld, υπεύθυνη για τη διαχείριση μετρητών για πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, έγινε στόχος της περίτεχνης κλοπής. Πηγές αποκαλύπτουν ότι οι κλέφτες λειτούργησαν με τέτοια ακρίβεια και μυστικότητα που το θησαυροφυλάκιο δεν εμφάνιζε εξωτερικά σημάδια παραβίασης. Μόνο το επόμενο πρωί οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης συνειδητοποίησαν την απίστευτη απώλεια, καθώς άνοιξαν το θησαυροφυλάκιο και το βρήκαν άδειο από το περιεχόμενό του.

Οι ερευνητές που γνωρίζουν την υπόθεση αποκάλυψαν ότι οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στην εγκατάσταση διεισδύοντας από την οροφή, αποφεύγοντας την ανίχνευση από τα συστήματα ασφαλείας του κτιρίου. Το υλικό παρακολούθησης που καταγράφηκε μετά το περιστατικό αποκάλυψε ένα εμφανές ρήγμα στη δομή του κτιρίου, με διάσπαρτα συντρίμμια σε κοντινή απόσταση, υποδηλώνοντας τη μέθοδο εισόδου που χρησιμοποίησαν οι κλέφτες.

Ο παράνομος χαρακτήρας της επιχείρησης υποδηλώνει σχολαστικό σχεδιασμό και εκτέλεση από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη και οργανωμένη εγκληματική ομάδα. Καθώς ελάχιστα άτομα γνώριζαν τις ακριβείς λεπτομέρειες για τα αποθέματα μετρητών που ήταν αποθηκευμένα στις απροσδιόριστες εγκαταστάσεις, οι κλέφτες λειτουργούσαν με ένα επίπεδο εσωτερικής γνώσης που διευκόλυνε την ταχεία και απαρατήρητη είσοδό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές, αντιμέτωπες με το αινιγματικό μυστήριο της ληστείας, παλεύουν με την έλλειψη απτών στοιχείων και την απουσία διακριτών ενδείξεων που άφησαν πίσω τους οι δράστες. Το απόλυτο θράσος και η πολυπλοκότητα του σχεδίου υποδηλώνουν την εμπλοκή μιας έμπειρης ομάδας διαρρηκτών, ικανής να ενορχηστρώσει μια τέτοια επιχείρηση υψηλού κινδύνου με ακρίβεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.