
Σε δραματικά επίπεδα αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από τον διπλό σεισμό που έπληξε τη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου, με τις Αρχές να κάνουν λόγο πλέον για σχεδόν 2.300 νεκρούς.
Οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 7,2 και 7,5 Ρίχτερ, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Χόρχε Ροδρίγκες, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 2.295, ενώ περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Παράλληλα, η αγωνία παραμένει έντονη, καθώς περίπου 50.000 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, με τις αρχές να φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την τραγωδία, η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες ανακοίνωσε επταήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.