ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κομισιόν: «Δεν θα ξαναλειτουργήσει ο Nord Stream – Πρέπει να βρούμε λύσεις»

Η Κομισιόν θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη ένα σχέδιο για συντονισμένη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου

Κομισιόν: «Δεν θα ξαναλειτουργήσει ο Nord Stream – Πρέπει να βρούμε λύσεις»

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε πως η ΕΕ ετοιμάζεται για τα χειρότερα όσον αφορά στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, με την Κομισιόν να μην περιμένει ότι η Ρωσία θα επαναφέρει σε λειτουργία τον βασικό αγωγό Nord Stream.

«Δεν περιμένουμε ότι θα ξαναλειτουργήσει. Εργαζόμαστε βάσει της υπόθεσης ότι [ο αγωγός] δεν θα επιστρέψει σε λειτουργία. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα», είπε ο επίτροπος Προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

H Ρωσία έχει προγραμματίσει να επαναφέρει τις ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream στις 21 Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση προγραμματισμένης δεκαήμερης συντήρησης, ωστόσο εντείνονται οι ανησυχίες από τις Βρυξέλλες μέχρι το Βερολίνο ότι δεν θα ξαναλειτουργήσει ο αγωγός, ειδικά μετά τον περιορισμό των ροών από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα, όταν επικαλέστηκε καθυστερήσεις λόγω κυρώσεων.

Μέχρι στιγμής η Μόσχα και η Gazprom δεν έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα ξαναλειτουργήσει ο Nord Stream την Πέμπτη.

Μια διακοπή της τροφοδοσίας της Ευρώπης σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις για τις βιομηχανίες και κράτη που πασχίζουν να βρουν εναλλακτικές πηγές. Ε

ιδικά η Γερμανία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο και η μείωση των ροών υποχρέωσε την μεγαλύτερη εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου στη χώρα, τη Uniper, να ζητήσει κρατική στήριξη, ενώ χθες απέρριψε τις δικαιολογίες της Gazprom περί λόγω ανωτέρας βίας, που δεν της επέτρεψαν να παραδίδει τις συμφωνημένες ποσότητες.

Η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει αύριο Τετάρτη ένα σχέδιο για συντονισμένη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου, προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις από μια πιθανή διακοπή των ροών από τη Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά μια δέσμη συστάσεων προς τα κράτη μέλη, που θα περιλαμβάνουν και την εθελοντική μείωση σε θέρμανση και ψύξη καθώς και ορισμένα μέτρα που βασίζονται στην αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κομισιόν μπορεί επίσης να επιδιώξει το δικαίωμα να επιβάλει περιορισμούς στην κατανάλωση, εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο αργότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.