ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κοπεγχάγη: Καθαρίστηκε ο «δρόμος με τα ναρκωτικά» της Κριστιάνια

Η κατάσταση για τους κατοίκους είχε φτάσει σε αδιέξοδο με την περιοχή να είναι γεμάτη από χρήστες ναρκωτικών

Κοπεγχάγη: Καθαρίστηκε ο «δρόμος με τα ναρκωτικά» της Κριστιάνια

Οι κάτοικοι της Κριστιάνια στην Κοπεγχάγη, ξεκίνησαν την ανασκαφή του κεντρικού δρόμου της περιοχής, ο οποίος είναι γνωστός για το εμπόριο κάνναβης, με την ελπίδα να εξαλείψουν τις εγκληματικές συμμορίες που συνδέονται με θανατηφόρους πυροβολισμούς.

Οι ντόπιοι κλήθηκαν το Σάββατο να πάρουν κυβόλιθους ως αναμνηστικά από τον διάσημο δρόμο, αφού η αστυνομία γκρέμισε τα «περίπτερα» που πουλούσαν ναρκωτικά.

Η αστυνομία της Δανίας θα παραμείνει παρούσα στην Κριστιάνια και στη γύρω περιοχή «για όσο διάστημα είναι απαραίτητο» για να αποτρέψει την επιστροφή των ναρκεμπόρων, λένε οι αστυνομικές αρχές.

Η πόλη, όπως σημειώνει το CNN, ανεχόταν για περισσότερα από 50 χρόνια την παράνομη πώληση κάνναβης στην Κριστιάνια, τους πρώην στρατώνες όπου ζούσαν εκατοντάδες χίπις από τη δεκαετία του ‘70.

Κάθε φορά που η αστυνομία απομάκρυνε τα «περίπτερα» όπου πωλούσαν κάνναβη, λίγο αργότερα οι έμποροι τα ξαναέστηναν. Ένας δρόμος μάλιστα είχε πάρει το ανεπίσημο όνομα «Pusher Street» («Δρόμος με τα βαποράκια»).

Έστω και έτσι, η περιοχή είχε εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο με περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως, αλλά η αύξηση της βίας των συμμοριών που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή έχει ανησυχήσει τους κατοίκους και τις αρχές.

«Η Pusher Street πρέπει να πεθάνει για να ζήσει η Κριστιάνια», είχε δηλώσει στο Reuters η δήμαρχος της Κοπεγχάγης, Σόφι Άντερσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τα μέτρα, όπως τα πρόστιμα για όσους ουρούσαν δημόσια, τα πράγματα πήγαιναν όλο και χειρότερα. Τον περασμένο Αύγουστο μάλιστα, ένας 30χρονος άνδρας πυροβολήθηκε θανάσιμα και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στους δρόμους της Κριστιάνια – και δεν ήταν το μόνο περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.