ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κορωνοϊός: Ένα πελώριο γλυπτό από γυαλί που ζυγίζει 4 τόνους φτιάχτηκε ως φόρος τιμής στα θύματα της πανδημίας

Ο πολυέλαιος αυτός τοποθετήθηκε στο νησί του San Giorgio Maggiore

Κορωνοϊός: Ένα πελώριο γλυπτό από γυαλί που ζυγίζει 4 τόνους φτιάχτηκε ως φόρος τιμής στα θύματα της πανδημίας

Ο Κινέζος καλλιτέχνης Άι Γουέι Γουέι, μετά από πρόσκληση στο Μουράνο εντυπωσιάστηκε από την ικανότητα των αρχιτεχνιτών υαλουργών, έτσι ξεκίνησε να δουλεύει το γυαλί και έτσι γεννήθηκε η “Ανθρώπινη Κωμωδία”, ένας μνημειώδης, οκτώ μέτρων ύψους και έξι μέτρων πλάτους, μαύρος γυάλινος πολυέλαιος που αποτελείται από 2.000 κομμάτια που προέκυψε μετά από τρία χρόνια εργασίας και ζυγίζει συνολικά τέσσερις τόνους.

Ο πολυέλαιος αυτός που αποτελείται από κρανία, σκελετούς, εσωτερικά όργανα, ζώων και ανθρώπων, νυχτερίδες κ.α τοποθετήθηκε στο νησί του San Giorgio Maggiore, μέσα στην ομώνυμη Βασιλική, σε μια έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

Η γιγαντιαία εγκατάσταση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Βενετία, πλαισιώνεται από πρόσφατα και παλαιότερα έργα, τα οποία, μαζί με το γυαλί, περιλαμβάνουν υλικά με τα οποία πειραματίζεται εδώ και καιρό ο καλλιτέχνης, όπως ξύλο, πορσελάνη και τουβλάκια Lego.

Αυτή είναι η πρώτη δουλειά του Άι Γουέι Γουέι με γυάλινα γλυπτά, ένα από τα μεγαλύτερα κρεμασμένα έργα τέχνης από γυαλί Μουράνο στον κόσμο και η «Ανθρώπινη Κωμωδία» όπως ονομάζεται αποτελεί το επίκεντρο μιας νέας έκθεσης 32 έργων στην εκκλησία του 16ου αιώνα.

Ο τίτλος του γιγαντιαίου, γυάλινου γλυπτού παραπέμπει στο επικό ποίημα του Δάντη του 14ου αιώνα, τη Θεία Κωμωδία. Αν και οι εργασίες για τη κατασκευή του ξεκίνησαν πριν από την πανδημία αποτελεί φόρο τιμής στις πολλές ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Όπως λέει ο καλλιτέχνης το θέμα είναι ο θάνατος που βρίσκεται πάντα εδώ και μας συνοδεύει, ακόμα και αν δε θέλουμε να αναγνωρίζουμε το γεγονός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.