ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρεμλίνο: «Ο Β.Πούτιν συναντήθηκε με τον Γ.Πριγκόζιν πέντε ημέρες μετά την ανταρσία»

Στην Μόσχα βρίσκεται αυτή την στιγμή ο επικεφαλής της Wagner λένε γαλλικά ΜΜΕ

Κρεμλίνο: «Ο Β.Πούτιν συναντήθηκε με τον Γ.Πριγκόζιν πέντε ημέρες μετά την ανταρσία»

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά την ανταρσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 πρόσωπα στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων διοικητών μονάδων, και ότι διήρκησε τρεις ώρες.

Οι διοικητές της Wagner δήλωσαν στον Πούτιν ότι είναι δικοί του στρατιώτες και πως θα συνεχίσουν να πολεμούν γι’ αυτόν, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Στη Μόσχα φέρεται να βρίσκεται ο Γεβγκένι Πριγκόζιν τουλάχιστον από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τη Liberation, η οποία επικαλείται πηγές στις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης.

Ο επικεφαλής της Wagner, η τύχη του οποίου δεν είχε διευκρινιστεί με λεπτομέρειες μετά την αποτυχημένη εξέγερση, φέρεται να έχει περάσει το τελευταίο διάστημα αυτό διαπραγματευόμενος την τύχη της ομάδας μισθοφόρων με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές της Liberation, ενώ έχει συναντηθεί, επίσης, με τον επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζολότοφ και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού Σεργκέι Ναρίσκιν.

Στις 6 Ιουλίου, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι ο Πριγκόζιν επέστρεψε στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η προσφορά του στους μισθοφόρους της Wagner να «μετακομίσουν» στη Λευκορωσία εξακολουθεί να ισχύει.

Η σύντομη ανταρσία υπό τον Πριγκόζιν, κατά την οποία οι μαχητές της Wagner πήραν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ροστόφ στο νότιο τμήμα της χώρας, δημιούργησε σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στην Ρωσία.

Η ανταρσία τους έληξε με συμφωνία στην οποία μεσολάβησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο. Ο Πούτιν ευχαρίστησε έκτοτε τον στρατό του και τις δυνάμεις ασφαλείας του για την αποτροπή χάους και εμφύλιου πολέμου.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ουκρανία δεν θα πρέπει να στοχεύουν κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

 Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αναπτύξει σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, αλλά ότι αυτές οι σχέσεις δεν θα πρέπει να στοχεύουν κατά της Ρωσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας εντάθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφού η Τουρκία παρέδωσε πίσω στο Κίεβο πέντε Ουκρανούς διοικητές, μια κίνηση που η Ρωσία χαρακτήρισε παραβίαση συμφωνίας για ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Σχολιάζοντας εάν αυτό θα επηρεάσει τη δημιουργία ενός προτεινόμενο ρωσικού «κόμβου αερίου» στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να συνεχίσει τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.