Κρίση στη Σλοβακία: Το κόμμα SaS απειλεί με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί για κυβερνητική σταθερότητα

Κρίση στη Σλοβακία: Το κόμμα SaS απειλεί με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό

Το μικρότερο από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Σλοβακίας, το φιλελεύθερο SaS, απείλησε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν ο υπουργός Οικονομικών Ιγκόρ Μάτοβιτς δεν υποβάλει την παραίτησή του μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Το SaS έχει 19 βουλευτές στο σλοβακικό κοινοβούλιο των 150 εδρών και η αποχώρησή του θα στερούσε από την κυβέρνηση του Έντουαρντ Χέγκερ την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο Μάτοβιτς είναι πρόεδρος του κόμματος OLANO του πρωθυπουργού.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα του συνασπισμού μας ονομάζεται Ιγκόρ Μάτοβιτς (…) Ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ θα έπρεπε να λύσει το πρόβλημα, δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα», δήλωσε ο ηγέτης του SaS και υπουργός Οικονομίας Ρίτσαρντ Σούλικ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Ο Σούλικ είπε ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από τη συμφωνία συνεργασίας με το OLANO και θα ήθελε μια νέα συμφωνία μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η οποία δεν θα περιλαμβάνει τον Μάτοβιτς στην κυβέρνηση.

Ο Σούλικ έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τον Μάτοβιτς – η τελευταία ήταν τον Ιούνιο, όταν ο υπουργός Οικονομικών στηρίχτηκε στους βουλευτές ενός δεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης για να προωθήσει ένα νομοσχέδιο, στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές στην ενέργεια και ο πληθωρισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγο νωρίτερα, το κόμμα OLANO απέρριψε την αποχώρηση του Μάτοβιτς από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Μέσω της σελίδας του κόμματος στο Facebook ο Χέγκερ ζήτησε σταθερότητα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις και έργα ευνοϊκά για τη χώρα, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν. Η κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.