ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κριστίν Λαγκάρντ: Ο γιος της έχασε μια περιουσία στα κρυπτονομίσματα

«Με αγνόησε βασιλικότατα, είναι δικαίωμά του» δήλωσε η ίδια

Κριστίν Λαγκάρντ: Ο γιος της έχασε μια περιουσία στα κρυπτονομίσματα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, ομολόγησε ότι ένας από τους δύο γιούς της έχασε το 60% των επενδύσεών του στα κρυπτονομίσματα, παρά τις προειδοποιήσεις της.

«Με αγνόησε βασιλικότατα, είναι δικαίωμά του», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε φόρουμ με φοιτητές στη Φρανκφούρτη και ανέφερε ότι επιχείρησε πολλές φορές να τον αποτρέψει από παρόμοιες επενδυτικές κινήσεις.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ δεν αποκάλυψε ποιον από τους δύο γιούς της -και οι δύο είναι περίπου 30 ετών- αφορούσε η υπόθεση. «Όταν συζήτησα μαζί του, τελικά, παραδέχτηκε, με μισή καρδιά, ότι είχα δίκιο», πρόσθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο γιός της έχασε «περίπου 60%» από τα χρήματα που είχε επενδύσει.

Η Λαγκάρντ καταφέρεται εδώ και καιρό εναντίον των κρυπτονομισμάτων, χαρακτηρίζοντάς τα κερδοσκοπικά, άχρηστα και εργαλείο που χρησιμοποιείται από εγκληματίες για παράνομες δραστηριότητες.

Η ΕΚΤ έχει ζητήσει τη θέσπιση παγκόσμιων κανόνων για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία τόσο για την προστασία των καταναλωτών που δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο όσο και για να κλείσει το παραθυράκι για ξέπλυμα χρήματος και της διοχέτευσης κεφαλαίων σε τρομοκράτες.

Οι ανησυχίες ότι τα νομίσματα που εκδίδονται από ιδιώτες θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν το κρατικό χρήμα ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η ΕΚΤ ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα ψηφιακού ευρώ, αλλά η τράπεζα βρίσκεται ακόμη χρόνια μακριά από την έκδοση οποιουδήποτε ψηφιακού χρήματος, το οποίο δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2026.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχω, όπως μπορείτε να καταλάβετε, κάκιστη γνώμη για τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε η Λαγκάρντ. «Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κερδοσκοπούν όσο θέλουν, (αλλά) οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε εγκληματικά κυρωμένες συναλλαγές και επιχειρήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.