ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρουαζιερόπλοιο παραμένει σε καραντίνα ανοιχτά του Μαυρίκιου – Μυστηριώδης ασθένεια έχει εκδηλωθεί σε επιβάτες

Θεωρείται πιθανός κίνδυνος για την δημόσια υγεία - Φόβοι ότι πρόκειται για χολέρα

Κρουαζιερόπλοιο παραμένει σε καραντίνα ανοιχτά του Μαυρίκιου – Μυστηριώδης ασθένεια έχει εκδηλωθεί σε επιβάτες

Μία άγνωστη, μέχρι στιγμής, ασθένεια έχει εκδηλωθεί σε τουλάχιστον 100 επιβάτες νορβηγικού κρουαζιερόπλοιου, με τις Αρχές του Μαυρικίου, οι οποίες απαγόρευσαν στο Norwegian Dawn να ελλιμενιστεί στην πρωτεύουσα Πορτ Λουίς, να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με την λιμενική αρχή του αφρικανικού κράτους, το κρουαζιερόπλοιο θεωρείται πιθανός κίνδυνος για την δημόσια υγεία ενώ οι υγειονομικές αρχές του Μαυρικίου πήραν  την Κυριακή δείγματα από περίπου 15 επιβάτες που βρίσκονται σε απομόνωση στο πλοίο.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα κρουαζιέρας cruise.blog, οι αρχές εξετάζουν τα δείγματα για χολέρα.

Σύμφωνα με αναφορές από επιβάτες του πλοίου, υπάρχουν πάνω από 100 άτομα που εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα, κυρίως διάρροιες και εμετούς.

Το Norwegian Dawn παραμένει σε καραντίνα με 2.184 επιβάτες και 1.026 μέλη πληρώματος.

«Η απόφαση να μην επιτραπεί η πρόσβαση του κρουαζιερόπλοιου στην προκυμαία ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι για την υγεία», ανέφερε η αρμόδια λιμενική αρχή του Μαυρικίου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του κινδύνου για την υγεία.

Εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line, με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πλοίου στη Νότια Αφρική στις 13 Φεβρουαρίου, ορισμένοι επιβάτες εμφάνισαν «ήπια συμπτώματα μιας ασθένειας που σχετίζεται με το στομάχι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για αυτήν την ατυχία. Ενημερωθήκαμε ότι πιθανότατα θα μπορέσουμε να αποβιβαστούμε την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024», ενημέρωσε η Norwegian τους επιβάτες του πλοίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.