ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λονδίνο: Πρόστιμο 120.000 λιρών σε μπαρ που σέρβιρε καυστική σόδα με σφηνάκια

Ένας από τους μπάρμαν έδωσε κατά λάθος στους πελάτες μαζί με τα σφηνάκια τεκίλας, καυστική σόδα αντί για αλάτι

Λονδίνο: Πρόστιμο 120.000 λιρών σε μπαρ που σέρβιρε καυστική σόδα με σφηνάκια

Πρόστιμο 120.000 λιρών, επέβαλαν οι αρχές σε μπαρ στο Λονδίνο καθώς ένας από τους μπάρμαν έδωσε κατά λάθος στους πελάτες καυστική σόδα αντί για αλάτι, μαζί με τα σφηνάκια τεκίλας.

Τέσσερις πελάτες νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο μετά την κατάποση του καθαριστικού χημικού στο νυχτερινό κέντρο Tiger Tiger στο Χέιμαρκετ στο κεντρικό Λονδίνο. Το κατάστημα παραδέχτηκε την ενοχή του για τέσσερις κατηγορίες.

Το περιστατικό συνέβη στις 7 Δεκεμβρίου 2021, αναφέρει ο Guardian, όταν μια ομάδα πελατών επισκέφθηκε τον χώρο και παρήγγειλε τέσσερα σφηνάκια τεκίλας, που συχνά σερβίρονται με αλάτι και λάιμ.

Ο μπάρμαν ετοίμασε τα ποτά αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν είχε αλάτι. Πήγε σε ένα σημείο πίσω από το μπαρ που δεν φωτιζόταν και χρησιμοποίησε ένα πλαστικό ποτήρι μίας χρήσης για να πάρει κάτι από ένα μεγάλο λευκό δοχείο που βρισκόταν σε ράφι. Ο ίδιος πίστευε ότι το δοχείο είχε αλάτι.

Οι πελάτες ήπιαν το σφηνάκι που συνοδευόταν (όπως νόμιζαν) από αλάτι, αλλά αμέσως αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και ο μπάρμαν δοκίμασε την ουσία, η οποία του έκαψε το στόμα και τη γλώσσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος βρήκαν ένα λευκό δοχείο με ετικέτα που έγραφε ότι είναι καυστική σόδα. Όπως διαπιστώθηκε, η ουσία είχε pH 13, γεγονός που την καθιστά έντονα αλκαλική, προκαλώντας έντονα συμπτώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.