ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λονδίνο: Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τα άλογα του Βρετανικού ιππικού που έτρεχαν ελεύθερα στους δρόμους

Οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν δεν αντιμετωπίζουν κάποιον κίνδυνο

Λονδίνο: Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τα άλογα του Βρετανικού ιππικού που έτρεχαν ελεύθερα στους δρόμους

Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τα πέντε άλογα που έτρεχαν ανεξέλεγκτα στους δρόμους του Λονδίνου την Τετάρτη (24/4) σπέρνοντας τον πανικό και τραυματίζοντας ανθρώπους.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Κάρτλιτζ δήλωσε στο Sky News την Πέμπτη (25/4): «Υπήρχαν πέντε άλογα. Όλα έχουν ανακτηθεί. Τρία από αυτά είναι καλά, δύο από αυτά είναι δυστυχώς σε σχετικά σοβαρή κατάσταση και προφανώς θα παρακολουθούμε την κατάστασή τους».

Και πρόσθεσε: «Είναι σε σοβαρή κατάσταση, αλλά όπως καταλαβαίνω, είναι ακόμα ζωντανά».

Το Σώμα Ιππικού δήλωσε ότι τα ζώα – τα οποία συμμετείχαν σε αυτό που ο στρατός αποκάλεσε «άσκηση ρουτίνας» στην περιοχή της Belgravia την Τετάρτη (24/4) – τρόμαξαν από οικοδόμους που έριχναν μπάζα από ύψος «ακριβώς δίπλα τους».

Τόνισε ότι ενώ τα πλάνα που εμφανίστηκαν με τα άλογα να τρέχουν μέσα στην πρωτεύουσα ήταν «δραματικά», επρόκειτο για «ένα πολύ εξαιρετικό γεγονός».

Τέσσερις ιππείς έπεσαν από τα άλογά τους και τα ζώα που ξέφυγαν έπεσαν πάνω σε οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ταξί και ενός τουριστικού λεωφορείου.

Οι τραυματιοφορείς περιέθαλψαν τέσσερα άτομα σε τρία διαφορετικά περιστατικά σε διάστημα μόλις 10 λεπτών.

Κάποιοι από τους στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των τραυμάτων τους, τα οποία δεν θεωρήθηκαν σοβαρά.

Μία μάρτυρας που κατέβηκε από το λεωφορείο περιέγραψε ότι είδε δύο άλογα, ένα μαύρο και ένα λευκό, να «περνούν».

«Το λευκό ήταν βουτηγμένο στο αίμα από το στήθος και κάτω και κάλπαζαν μέσα στην κυκλοφορία με ταχύτητα», είπε.

«Οι άνθρωποι σταματούσαν στο δρόμο σοκαρισμένοι. Τα άλογα έτρεχαν μέσα στην ταχέως κινούμενη κυκλοφορία και έδειχναν τρομοκρατημένα. Κάποια περιπολικά της αστυνομίας χωρίς διακριτικά τα κυνηγούσαν, κάτι που δεν φάνηκε να βοηθάει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένιωσα σοκαρισμένη. Ήταν αρκετά φρικιαστικό. Ένιωσα σαν ένα περίεργο όνειρο», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.