ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λονδίνο – Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ουρές» 8 χιλιομέτρων και αναμονή 14 ωρών για το λαϊκό προσκύνημα (βίντεο)

Οι πολίτες σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη της

Λονδίνο – Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ουρές» 8 χιλιομέτρων και αναμονή 14 ωρών για το λαϊκό προσκύνημα (βίντεο)

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί συνωστίζονται και σήμερα στην ουρά για τον αποχαιρετισμό της βασίλισσας Ελισάβετ και δεν σταματούν στο εμπόδιο της φυσικής κούρασης, αλλά συνεχίζουν να περιμένουν για τη στιγμή που θα περάσουν τις πύλες του Ουέστμινστερ Χολ.

Για ακόμη ένα 24ωρο επαναλαμβάνεται το σκηνικό της πολύωρης αναμονής, με την ουρά να έχει φτάσει τα 8 χιλιόμετρα, ενώ προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

https://twitter.com/SkyNews/status/1570631860837052416?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1570631860837052416%7Ctwgr%5E67010372a66476e2dc6b37a11eb44ca6ab86f995%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1285198%2Fvasilissa-elisavet-oures-okto-hiliometron-kai-anamoni-14-oron-gia-to-ustato-haire-deite-live%2F

Οι πόρτες, πάντως, στο Southwark Park, στο κεντρικό Νοτιοανατολικό Λονδίνο, έκλεισαν νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι κόσμος μπορούσε να ακολουθήσει την ουρά για να φτάσει στον χώρο όπου βρίσκεται το φέρετρο της Ελισάβετ Β’. Η αναμονή για να μπει κανείς στο Ουέστμινστερ Χολ υπολογίζεται ακόμη και στις 14 ώρες.

Αποφασίστηκε, νωρίτερα, από την κυβέρνηση να αποτραπεί κάποια στιγμή η είσοδος στην ουρά για έξι ώρες. Αποτέλεσμα των σχεδίων αυτών, να επικρατεί σύγχυση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τη διαδικασία για το λαϊκό προσκύνημα.

Σε μια ενημέρωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού, ανέφερε ότι το πάρκο Southwark, όπου τελειώνει επίσημα η ουρά για το Ουέστμινστερ, είχε «φτάσει στο πικ της χωρητικότητάς του» και η είσοδος θα «διακοπτόταν για τουλάχιστον έξι ώρες».

«Μην επιχειρήσετε να μπείτε στην ουρά μέχρι να ανοίξει ξανά» ήταν η συμβουλή, με την οποία έκλεινε η ανακοίνωση.

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν κατά τα προηγούμενα 24ωρα από το λαϊκό προσκύνημα.

Ορισμένοι πολίτες επιχείρησαν να μπουν με τα βρέφη τους ακόμη και με κατοικίδια τους στον χώρο όπου βρίσκεται το φέρετρο της Ελισάβετ, ενώ όπως είναι φυσικό, λόγω εξάντλησης, δεν έλειψαν και τα επεισόδια λιποθυμίας.

Εκτιμάται, πάντως, ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που θα περάσουν από το Ουέστμινστερ Χολ θα πλησιάσει το μισό εκατομμύριο, πιο συγκεκριμένα θα ξεπεράσει τις 350.000.

Για τους τελευταίους, δε, που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία συστήνεται να μπουν στην ουρά στις 12:30 της Κυριακής αφού το λαϊκό προσκύνημα θα σταματήσει στις 06:30 (τοπική ώρα) τη Δευτέρα.

Το λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη

Ουρά που ξεπερνούσε τα 6 χλμ παρατηρήθηκε για την είσοδο στον χώρο όπου βρίσκεται το φέρετρο της Ελισάβετ Β’. Η προσμονή του κόσμου για την ώρα του αποχαιρετισμού ήταν τέτοια που μπορούσαν να περιμένουν ακόμη και 10 ώρες για να ακολουθήσουν μια διαδικασία που θα χαραχθεί για πάντα στη μνήμη τους.

«Καθηλωτικό»… αυτόν τον προσδιορισμό επιλέγει πολίτης για να δώσει τη γεύση που του άφησε το Ουέστμινστερ Χολ.

Πολίτες ανεξαρτήτως ηλικιών συμμετείχαν στη διαδικασία, μπαίνοντας στον χώρο όπου «βρίσκεται» η Ελισάβετ Β’, λίγες ημέρες πριν από κηδεία, τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκεται στο Ουέστμινστερ Χολ το φέρετρο για λαϊκό προσκύνημα.

«Δεν έχω συναντήσει από κοντά τη βασίλισσα, αισθάνομαι όμως ότι είναι συνδετικός κρίκος για τη δική μου γενιά» δήλωσε 70χρονος βγαίνοντας από τον χώρο όπου βρίσκεται το φέρετρο.

«Αισθάνομαι γαλήνη που μπορώ αποτίσω φόρο τιμής σε ένα γαλήνιο μέρος» δήλωσε 34χρονος που ταξίδεψε από το Μπέρμιγχαμ στο Λονδίνο.

«Η ησυχία είναι τέτοια που και να πέσει μια καρφίτσα ακούγεται» λέει 65χρονος, περιγράφοντας τη δική του εμπειρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον χώρο γύρω από το Ουέστμινστερ Χολ συνεχίζεται η δικαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.