Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Λουιζιάνα: Παιδόφιλος καταδικάστηκε σε χειρουργικό και χημικό ευνουχισμό για να αποφύγει τη θανατική ποινή

Η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που επιβάλλει τέτοιου είδους ποινή

Λουιζιάνα: Παιδόφιλος καταδικάστηκε σε χειρουργικό και χημικό ευνουχισμό για να αποφύγει τη θανατική ποινή

Ένας παιδόφιλος στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε χειρουργικό και χημικό ευνουχισμό, αφότου παραδέχθηκε την απόπειρα βιασμού μίας 7χρονης.

Ο 37χρονος Τόμας Άλεν ΜακΚάρτνεϊ, χαρακτηρισμένος ως «Tier Three» (υψηλού κινδύνου) δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων, δέχτηκε την ποινή στο πλαίσιο συμφωνίας με την εισαγγελία για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού πρώτου βαθμού ανηλίκου κάτω των 13 ετών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αντί να καταδικαστεί σε θανατική ποινή, θα υποβληθεί σε χημικό και χειρουργικό ευνουχισμό και θα εκτίσει ποινή 40 ετών κάθειρξης.

Η New York Post αναφέρει ότι η υπόθεση αφορά περιστατικό του Φεβρουαρίου 2023, όταν μια μητέρα τον έπιασε τη στιγμή που επιχειρούσε να κακοποιήσει σεξουαλικά την κόρη της. Ο ΜακΚάρτνεϊ απείλησε με όπλο για να διαφύγει και πέρασε τα σύνορα της πολιτείας, πριν συλληφθεί σε ξενοδοχείο στο Χιούστον και εκδοθεί πίσω στη Λουιζιάνα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού ανηλίκου, ενώ το 2010 συνελήφθη για τον βιασμό δύο 12χρονων κοριτσιών και το 2006 για κακούργημα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ όπου οι δικαστές μπορούν να επιβάλουν χειρουργικό ευνουχισμό σε καταδικασμένους για συγκεκριμένα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών, βάσει νόμου που υπέγραψε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Τζεφ Λάντρι το 2023 και τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου 2024.

Ο χημικός ευνουχισμός γίνεται με φαρμακευτική αγωγή που μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και άλλων ορμονών, περιορίζοντας τη σεξουαλική ορμή. Ο χειρουργικός ευνουχισμός αφορά την αφαίρεση των όρχεων ώστε να σταματήσει η παραγωγή ορμονών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.