ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Μ.Αμπάς: Πρόθυμος να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας μετά την Χαμάς – Αν προωθηθεί η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

Τι ζήτησε από τον Τ.Μπάιντεν

Μ.Αμπάς: Πρόθυμος να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας μετά την Χαμάς – Αν προωθηθεί η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

Προθυμία να αναλάβει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από την πτώση της Χαμάς δηλώνει ο Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου, ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής θα δεχόταν να αναλάβει την εξουσία στη Γάζα, μόνο εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν δεσμευτεί να προωθήσει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαχμούντ Αμπας είναι ο ηγέτης της Φατάχ, η οποία είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Χαμάς. Η Φατάχ εκδιώχθηκε από τη Γάζα το 2007 όταν και ανέλαβε την εξουσία η Χαμάς. Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη έφτασαν στο Κάιρο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και ο πρώην ηγέτης της Χάλεντ Μεσάαλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντιπροσωπεία της Χαμάς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Γενικών Πληροφοριών της Αιγύπτου, Άμπας Κάμελ, και συζήτησαν την κατάσταση στη Γάζα, προστίθεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.