ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Γκέιτς: «Μην φοβάστε για την Α.Ι.- Για καλό της ανθρωπότητας θα είναι»

«Έχω λεφτά - Επενδύουμε σαν Microsoft στην τεχνητή νοημοσύνη»

Μ.Γκέιτς: «Μην φοβάστε για την Α.Ι.- Για καλό της ανθρωπότητας θα είναι»

O Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε πως θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές,  μέσα στην επόμενη πενταετία λόγω της τεχνητής νοημοσύνης. 

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει προκαλέσει φόβο ότι η τεχνολογία θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι περίπου το 40% των θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επηρεαστεί από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Γκέιτς δεν διαφωνεί απόλυτα με τα δεδομένα αυτά, πιστεύει όμως ότι – όπως έχει δείξει η ιστορία – η τεχνολογία παρόλο που προκαλεί φόβο στην αρχή, γεννά ευκαιρίες.

«Όπως με την παραγωγικότητα της γεωργίας το 1900, οι άνθρωποι έλεγαν ”Ε, τι θα κάνουν οι άνθρωποι;” Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν πολλά νέα πράγματα, πολλές νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας και είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι όταν όλοι ασχολούνταν με τη γεωργική εργασία», δήλωσε ο Γκέιτς. «Έτσι θα γίνει και εδώ», συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξή του στο CNN προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα ότι βοηθά τους γιατρούς να εξαλείφουν τη γραφειοκρατία του επαγγέλματός τους.

Όσον αφορά στο ChatGPT, τόνισε ότι η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στον εκπαιδευτικό ή ιατρικό τομέα θα είναι «φανταστική».

Υπενθυμίζεται πως η Microsoft έχει μια συνεργασία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με το OpenAI.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκέιτς συμπλήρωσε δε ότι δεν ανησυχεί μήπως χάσει τα πλούτη του. «Έχω περισσότερα από αρκετά χρήματα για τη δική μου κατανάλωση» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.