ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μ.Γκέιτς: «Οι Ευρωπαίοι θα βιώσουν παγωμένο σκοτάδι τον χειμώνα, αλλά η ενεργειακή κρίση είναι “καλό” πράγμα»

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον Μπιλ Γκέιτς

Μ.Γκέιτς: «Οι Ευρωπαίοι θα βιώσουν παγωμένο σκοτάδι τον χειμώνα, αλλά η ενεργειακή κρίση είναι “καλό” πράγμα»

Την ώρα που οι πολίτες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν την προοπτική να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά να θερμάνουν τα σπίτια τους αυτό το χειμώνα και να βιώσουν παγωμένο σκοτάδι, ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι «μακροπρόθεσμα» η ενεργειακή κρίση είναι «καλό» πράγμα.

Πιο συγκεκριμένα, θέλοντας να διαφημίσει την επενδυτική εταιρεία Breakthrough Energy Ventures, η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την κλιματική τεχνολογία (φόρος άνθρακα), ο Gates είπε στο CNBC: «Οι πολίτες είναι απαισιόδοξοι ως προς το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να γίνει η πράσινη μετάβαση».

«Χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη… έχουμε μια οπισθοδρόμηση.

Πρέπει να βρούμε μη ρωσικές πηγές υδρογονανθράκων, να υπάρχουν εργοστάσια άνθρακα και ποικιλία πραγμάτων, γιατί, ξέρετε, η διατήρηση των ανθρώπων ζεστών, η διατήρηση αυτών των οικονομιών σε αξιοπρεπή κατάσταση είναι προτεραιότητα» συνέχισε.

«Τώρα, από την άλλη πλευρά, η ενεργειακή κρίση είναι καλό μακροπρόθεσμα, γιατί οι άνθρωποι δεν πρέπει να εξαρτώνται από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.