
Kατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρκ Ρούμπιο στα δημοσιεύματα περί ανατροπής της κουβανής κυβέρνησης.
Χθες Τρίτη (17/03) ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, κατά το οποίο η Ουάσιγκτον απαίτησε σε πρόσφατες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Κούβας να «φύγει» –να εκδιωχθεί δηλαδή από την εξουσία– ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.
Σε μήνυμά του μέσω X τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα Ελλάδας), ο κ. Ρούμπιο χαρακτήρισε «ψευδές» το δημοσίευμα, όπως και «πολλά (άλλα) σε μέσα ενημέρωσης, διότι βασίζονται σε τσαρλατάνους και ψεύτες που παριστάνουν τους καλά πληροφορημένους και τους ειδικούς».
Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έκρινε ότι μέτρα της κυβέρνησης της Κούβας περί αναχαίτισης των επενδύσεων από ξένες ιδιωτικές εταιρείες και ανακοινώθηκαν την προηγουμένη (σ.σ. δηλαδή την Δευτέρα) από την Αβάνα, απέχουν πολύ από το να είναι «επαρκή».
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μαρκ Ρούμπιο είναι γιος μεταναστών από την Κούβα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.