ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

M.Ζαχάροβα: «Αδύνατο να καθοριστεί η έκβαση της ουκρανικής σύγκρουσης χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας»

Η διπλωμάτης κάλεσε τα κράτη να μην συμμετάσχουν στην «ειρηνευτική σύνοδο κορυφής»

M.Ζαχάροβα: «Αδύνατο να καθοριστεί η έκβαση της ουκρανικής σύγκρουσης χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ξεκαθάρισε ότι οι προσπάθειες να προσδιοριστεί η έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

«Οι απόπειρες να καθοριστεί η έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, όπως όλοι γνωρίζουν καλά, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία», δήλωσε η ίδια σε ενημέρωση την Τετάρτη.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Δύση προσπαθεί ενεργά να πείσει τις χώρες του παγκόσμιου Νότου να συμμετάσχουν σε μια «ειρηνευτική σύνοδο κορυφής» που διοργανώνεται χωρίς τη Ρωσία, «με στόχο δήθεν την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική σύγκρουση».

Η διπλωμάτης χαρακτήρισε «άγρια λογική» τη θέση της Δύσης, η οποία κατηγορεί τη Ρωσία ότι εμπλέκεται στη σύγκρουση, ενώ απευθύνει έκκληση στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες σε θέματα ειρήνης.

«Πιστεύουν ότι αυτή η ειρήνη μπορεί να εμφανιστεί, δεδομένης της κατάστασης, μόνο αν μαζευτούν και συζητήσουν τελετουργικά κάτι ή προσκαλέσουν χώρες που κατ’ αρχήν δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ιστορία, αλλά μπορούν να τους υποστηρίξουν ηθικά και πληροφοριακά, και από αυτή την ειρήνη θα προκύψουν στο παρασκήνιο ατελείωτες προμήθειες όπλων», επισήμανε ο διπλωμάτης.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι ο μόνος στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να προωθηθεί η απολύτως ψευδής «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και «να προσπαθήσει να πείσει ολόκληρο τον κόσμο ότι δεν έχει εναλλακτική λύση».

Ταυτόχρονα, η διπλωμάτης τόνισε ότι η Ρωσία έχει εξηγήσει πολλές φορές ότι η φόρμουλα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και είναι ένα σύνολο τελεσιγράφων προς τη Ρωσία.

Η Ρωσία καλεί τις υπεύθυνες χώρες να μην συμμετάσχουν στην προτεινόμενη από το Κίεβο λεγόμενη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη λόγω του προκλητικού χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Καλούμε τα υπεύθυνα κράτη που πραγματικά επιδιώκουν την ειρήνη, πολύ περισσότερο να εκφράσουν την επιθυμία και την ετοιμότητά τους να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο στην εξεύρεση πολιτικής και διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση, να μην συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Είναι προκλητικό», δήλωσε η διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, όλοι οι άνθρωποι που έχουν εμπειρία και γνώση καταλαβαίνουν ότι πρώτα και κύρια «η έλευση της ειρήνης εξαρτάται από τον τερματισμό της αιματοχυσίας και επομένως από τον τερματισμό της προμήθειας όπλων».

«Χωρίς αυτό, κανένα στρογγυλό τραπέζι, συνέδριο και συμπόσιο δεν θα οδηγήσει σε τίποτα», τόνισε η ίδια, υπενθυμίζοντας πως η Ουκρανία παραβίασε τις συμφωνίες του Μινσκ, τις οποίες υπέγραψαν οι δυτικοί ηγέτες.

«Τα λόγια που θα ειπωθούν εκεί δεν πρέπει να γίνουν καθόλου πιστευτά», τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτης προσθέτοντας ότι «πρέπει να τσεκάρουν ένα άλλο πληροφοριακό-πολιτικό γεγονός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιθυμία της Δύσης να προσκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής, κυρίως από τον Παγκόσμιο Νότο, όπως σημείωσε η Ζαχάροβα, έχει έναν στόχο: «να τους στρατολογήσει στο στρατόπεδο των δήθεν πεπεισμένων υποστηρικτών της δυτικής άποψης για τα γεγονότα στην και γύρω από την Ουκρανία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.