ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μ.Ζαχάροβα σε Ν.Μασράλι: «Η ΕΕ δεν είναι αρμόδια να κρίνει την ελευθερία του λόγου στον Νίγηρα»

«Στο παρασκήνιο παραβιάζονται συνεχώς τα δικαιώματα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη»

Μ.Ζαχάροβα σε Ν.Μασράλι: «Η ΕΕ δεν είναι αρμόδια να κρίνει την ελευθερία του λόγου στον Νίγηρα»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκή Ένωση, Ναμπίλα Μασράλι και στην αντίδραση της για την απαγόρευση των Γαλλικών ΜΜΕ από τους πραξικοπηματίες.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να κρίνει την ελευθερία του λόγου στον Νίγηρα, ενώ στο παρασκήνιο παραβιάζονται συνεχώς τα δικαιώματα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τη δήλωση της εκπροσώπου της ΕΕ N.Μασράλι, η οποία αντιτάχθηκε στον αποκλεισμό των εκπομπών των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στον Νίγηρα.

«Κυρία Μασράλι, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που δώσατε προσοχή στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μέσα ενημέρωσης και τα δικαιώματα των δημοσιογράφων στον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι ο Νίγηρας δεν είναι στην ΕΕ. Αλλά, προφανώς, θεωρείτε ότι είναι στην άμεση δικαιοδοσία της περιοχής σας», έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram και ανέφερε αρκετές περιπτώσεις παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ, ειδικά στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, Πολωνία και Μάλτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αφού επιλυθούν οι δυσκολίες που σχετίζονται με την τρέχουσα κατάσταση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε ελεύθερα να δώσετε προσοχή στην κατάσταση στον Νίγηρα. Και εφόσον η ΕΕ πράττει το ίδιο όπως αυτή η αφρικανική χώρα, δεν εναπόκειται σε εσάς να κρίνετε», είπε η Ζαχάροβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.