ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαδρίτη: «Ποτάμια» οι δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας – Πλημμύρισε το μετρό (βίντεο)

Σε «κόκκινο συναγερμό» η ισπανική πρωτεύουσα, το Τολέδο και άλλες περιοχές της χώρας

Μαδρίτη: «Ποτάμια» οι δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας – Πλημμύρισε το μετρό (βίντεο)

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν της τελευταίες ώρες την πρωτεύουσα της Ισπανίας και άλλες πόλεις, που έχουν προκληθεί από το μετεωρολογικό φαινόμενο DANA.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί σε όλες σχεδόν τις γραμμές του Μετρό της Μαδρίτης, ενώ τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τρομακτικά βίντεο που δείχνουν επιβάτες μέσα σε πλημμυρισμένα βαγόνια. Κάποιοι σταθμοί, όπως αυτός της Loranca, έκλεισαν τελείως καθώς πλημμύρισαν με νερά.

Σε άλλα κλιπ στα social media εμφανίζονται πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Μαδρίτη και τα περίχωρά της.

Σύμφωνα με την El Pais, η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ισπανία προκάλεσε τον θάνατο δύο πεζοπόρων που ανασύρθηκαν νεκροί από χαράδρα το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, κατά τις περασμένες ώρες πραγματοποιήθηκαν πολλές διασώσεις εγκλωβισμένων σε αυτοκίνητα και πλημμυρισμένα σπίτι, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους λόγω κατολισθήσεων. Επιπλέον, η θαλάσσια κυκλοφορία έχει μερικώς διακοπεί στο λιμάνι της Βαλένθια.

Υπενθυμίζεται ότι η ισπανική πρωτεύουσα βρίσκεται από εχθές σε «κόκκινο συναγερμό», με τον δήμαρχο της πόλης να συνιστά στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET εξέδωσε «κόκκινη» προειδοποίηση, που σημαίνει πιθανότητα ακραίου κινδύνου, για την περιοχή της Μαδρίτης, την επαρχία Τολέδο και την πόλη Κάδιθ, αναφέροντας πως αναμένεται να πέσουν έως 120 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο μέσα σε 12 ώρες στην πρωτεύουσαν της χώρας.

Σε ανάρτησή του την Κυριακή στο X, πρώην Twitter, ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα ανέφερε: «Λόγω της ασυνήθιστης και αφύσικης κατάστασης, στην οποία θα καταρριφθούν τα ανώτατα όρια βροχόπτωσης, καλώ τους κατοίκους της Μαδρίτης να μείνουν στα σπίτια τους σήμερα»

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης έστειλαν μηνύματα στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για κίνδυνο πλημμυρών και συνιστώντας τους να μην χρησιμοποιούν οχήματα.

Χάος και στο Τολέδο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Αλκανάρ, στην Ταραγόνα, στις ανατολικές ακτές της Ισπανίας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνέστησαν επίσης στους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών αφού 215 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν τις τελευταίες 24 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.