ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μάλι: Η χούντα ψήφισε νέο εκλογικό νόμο

Η χούντα του Μάλι εξέδωσε διάταγμα στις 6 Ιουνίου, στο οποίο προβλέπεται διετές χρονοδιάγραμμα που υπολογίζεται από τον Μάρτιο του 2022

Μάλι: Η χούντα ψήφισε νέο εκλογικό νόμο

Η κυβέρνηση των στρατιωτικών που κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία στο Μάλι (τον Αύγουστο του 2020) ψήφισε χθες Παρασκευή έναν νέο εκλογικό νόμο, κάνοντας ένα βήμα προς την προκήρυξη εκλογών εν μέσω περιφερειακών πιέσεων για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην αφρικανική χώρα.

Σε βάρος του Μάλι έχουν επιβληθεί σκληρές οικονομικές κυρώσεις από την Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ECOWAS) για την παρατεταμένη κατάληψη της εξουσίας από τους στρατιωτικούς.

Το Μάλι και η 15μελής ECOWAS ερίζουν σχετικά με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα από τους ηγέτες του πραξικοπήματος για τη διεξαγωγή εκλογών — είχαν προτείνει αρχικά πέντε και στη συνέχεια δύο χρόνια — καθώς η ECOWAS αξιώνει την επίσπευσή τους.

Η χούντα του Μάλι εξέδωσε διάταγμα στις 6 Ιουνίου, στο οποίο προβλέπεται διετές χρονοδιάγραμμα που υπολογίζεται από τον Μάρτιο του 2022, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την ECOWAS συνεχίζονται.

Η Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση εξέφρασε τη θλίψη της για αυτήν την απόφαση και τόνισε ότι θα συνεχίσει τις επαφές με την κυβέρνηση των στρατιωτικών προκειμένου να επιτύχει ένα «αμοιβαία συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχηγοί των κρατών-μελών της ECOWAS θα επανεξετάσουν το θέμα σε σύνοδο κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 3 Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.