Θυμάστε τα ελληνικά «Πάτριοτ»; Ε, ξεχάστε τα!

Μάνα νόμιζε ότι έχασε το γιο της στον πόλεμο της Ουκρανίας – Την πήρε τηλέφωνο 3 χρόνια μετά (συγκλονιστικό βίντεο)

Σήμερα ο Ναζάρ βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στην Ουκρανία

Μάνα νόμιζε ότι έχασε το γιο της στον πόλεμο της Ουκρανίας – Την πήρε τηλέφωνο 3 χρόνια μετά (συγκλονιστικό βίντεο)

Συγκλονίζει η ιστορία της Νατάλια Νταλέτσκα, η οποία, για τρία χρόνια, ζούσε με τη βεβαιότητα ότι ο μοναχογιός της είχε σκοτωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, ωστόσο ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα άλλαξε τα πάντα.

Το σώμα που της παρέδωσαν οι αρχές, η ταυτοποίηση DNA και η κηδεία στο μικρό χωριό της κοντά στο Λβιβ δεν άφηναν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Ο Ναζάρ Νταλέτσκι, ένας από τους χιλιάδες Ουκρανούς που κατατάχθηκαν εθελοντικά μετά τη ρωσική εισβολή, είχε κηδευτεί στο κοιμητήριο του χωριού δίπλα στον πατέρα του.

Η μητέρα του επισκεπτόταν τον τάφο του σχεδόν κάθε εβδομάδα. Στην αρχή για να κλάψει, αργότερα απλώς για να στέκεται εκεί, σιωπηλή μπροστά στη φωτογραφία του. Μέχρι που ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα άλλαξε τα πάντα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο γιος της.

Η στιγμή που επέστρεψε από τους «νεκρούς»

Ο Ναζάρ απελευθερώθηκε από ρωσική φυλακή στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων και μόλις πέρασε σε ουκρανικό έδαφος του έδωσαν ένα κινητό τηλέφωνο. Η πρώτη κλήση που έκανε ήταν στη μητέρα του.

 Η στιγμή καταγράφηκε σε ένα τρεμάμενο βίντεο από κινητό που αργότερα έγινε viral στην Ουκρανία. Η γυναίκα ακούγεται να κλαίει και να φωνάζει: «Θεέ μου, πόσο καιρό σε περίμενα, παιδί μου. Έχεις χέρια; Έχεις πόδια; Είσαι καλά;».

Η απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε μέσα από ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, που επισκέφθηκε τη μητέρα του στρατιώτη στο χωριό Βελίκι Ντορόσιβ, κοντά στο Λβιβ, για να καταγράψει το χρονικό αυτής της απίθανης ανατροπής.

Σήμερα ο Ναζάρ βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στην Ουκρανία.

Υποφέρει από πόνους στα πόδια και ακόμη ακούει δυνατούς θορύβους από τις εμπειρίες της αιχμαλωσίας, όμως η μητέρα του λέει ότι ψυχικά είναι δυνατός. Μιλούν με βιντεοκλήσεις σχεδόν κάθε μέρα και εκείνη περιμένει τη στιγμή που θα επιστρέψει στο σπίτι.

Έχει ήδη σκεφτεί τι θα του μαγειρέψει: τη σούπα που αγαπούσε μικρός, γεμιστά λάχανα και πατάτες τηγανητές. «Μόλις γυρίσεις σπίτι», του λέει κάθε φορά στο τηλέφωνο, «θα σε αγκαλιάσω τόσο σφιχτά όσο τότε που γύρισα από το εξωτερικό και με αγκάλιασες εσύ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.