ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Mαραθωνοδρόμος χρησιμοποίησε… αυτοκίνητο κατά τον αγώνα και τερμάτισε τρίτη! – Αποκλεισμός 12 μηνών

Μετά τον μαραθώνιο τα δεδομένα παρακολούθησης εντόπισαν παρατυπίες στον χρόνο της Zakrzewski

Mαραθωνοδρόμος χρησιμοποίησε… αυτοκίνητο κατά τον αγώνα και τερμάτισε τρίτη! – Αποκλεισμός 12 μηνών

Χρησιμοποίησε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια… Μαραθωνίου δρόμου και αποκλείστηκε για 12 μήνες από κάθε αθλητική δραστηριότητα, όπως αναφέρει η ertnews.gr

Πριν λίγους μήνες η μαραθωνοδρόμος Ζοάσια Ζακρζέφσκι δέχθηκε να την μεταφέρει με αυτοκίνητο ένας φίλος της ενώ έτρεχε στον αγώνα GB Ultras από το Μάντσεστερ στο Λίβερπουλ.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση.

Σε επιστολή που υπέβαλε στην ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή της UKA, η Σκωτσέζα αθλήτρια δήλωσε: “Αποδέχομαι τις ενέργειές μου την ημέρα που όντως ταξίδεψα με αυτοκίνητο και στη συνέχεια ολοκλήρωσα αργότερα τον αγώνα, περνώντας τη γραμμή τερματισμού και λαμβάνοντας ανάρμοστα ένα μετάλλιο και ένα τρόπαιο, τα οποία δεν επέστρεψα αμέσως, όπως θα έπρεπε να είχα κάνει”.

Η επιτροπή αποφάσισε ότι η Zakrzewski θα αποκλειστεί από το να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε αγώνισμα που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του UK Athletics, ή να εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία, για 12 μήνες.

Της απαγορεύτηκε επίσης η “προπόνηση, η διαιτησία και η διαχείριση” για την ίδια περίοδο.

Μετά τον αγώνα, τα δεδομένα παρακολούθησης εντόπισαν παρατυπίες στον χρόνο της Zakrzewski. Αργότερα παραδέχτηκε στο BBC ότι ήταν “τεράστιο λάθος” να δεχτεί το μετάλλιο της τρίτης θέσης, κάτι που απέδωσε στην κούραση και το τζετ λαγκ, αφού είχε φτάσει από την Αυστραλία το προηγούμενο βράδυ.

Σύμφωνα με το BBC, η Zakrzewski δήλωσε ότι χάθηκε περίπου στα μισά του αγώνα και το πόδι της πόνεσε, οπότε δέχτηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο ενός φίλου της στο επόμενο σημείο ελέγχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Zakrzewski, γιατρός που έχει αγωνιστεί διεθνώς για τη Σκωτία και τη Μεγάλη Βρετανία, μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.