ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Έχει χάσει πάνω από 100 δισ. σε 13 μήνες

Τα έσοδα της Meta μειώθηκαν κατά 4,5% σε σχέση με πέρυσι

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Έχει χάσει πάνω από 100 δισ. σε 13 μήνες

Η περιουσία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ υποχώρησε κατά 11 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η εταιρεία Meta Platforms Inc. ανακοίνωσε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο απογοητευτικά κέρδη.

Η συνολική απώλεια πλούτου του έχει ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 13 μήνες.

Ο Ζάκερμπεργκ έχει πλέον καθαρή αξία 38,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, μια εντυπωσιακή πτώση από τα 142 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2021 (τη μέγιστη αξία του).

Και ενώ πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είδαν τις περιουσίες τους να πέφτουν φέτος, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta είδε το μεγαλύτερο πλήγμα μεταξύ εκείνων που βρίσκονται στη λίστα .

Τα έσοδα της Meta μειώθηκαν κατά 4,5% σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση, αφού ποτέ δεν κατέγραψε μείωση πωλήσεων πριν από το 2022. Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζει διογκούμενο κόστος καθώς χρηματοδοτεί την εκδοχή της εικονικής πραγματικότητας. Οι μετοχές της Meta άνοιξαν 25% χαμηλότερα την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη. Η τιμή της μετοχής στα 100 δολάρια περίπου, η χαμηλότερη από το 2016. Υπενθυμίζεται πως κορυφαία επίδοση ήταν τα 382 δολάρια ανά μετοχή.

«Καταλαβαίνω ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν με αυτή την επένδυση», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ σχετικά με την εστίαση της εταιρείας στο metaverse. Η εταιρεία με έδρα το Menlo Park άλλαξε το όνομά της από Facebook σε Meta πριν από ένα χρόνο. Ο ίδιος στάθηκε στη στροφή, χαρακτηρίζοντάς την «θεμελιωδώς σημαντική για το μέλλον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει περισσότερες από 350 εκατομμύρια μετοχές της Meta, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση πληρεξουσίου της εταιρείας. Κάποια στιγμή, ήταν τρίτος στον δείκτη πλούτου του Bloomberg, αφήνοντας πίσω του μόνο τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς. Στο κλείσιμο της Τετάρτης, βρισκόταν στην 23η θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.