ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο μεγιστάνας που δεν μπήκε στο μοιραίο υποβρύχιο Titan αν και του έκαναν έκπτωση 100.000€ – Θα είχε και αυτός εξαϋλωθεί (upd)

«Μου είπαν ότι ήταν πιο ασφαλές από το να διασχίσεις το δρόμο»

Ο μεγιστάνας που δεν μπήκε στο μοιραίο υποβρύχιο Titan αν και του έκαναν έκπτωση 100.000€ – Θα είχε και αυτός εξαϋλωθεί (upd)

Τυχερός νιώθει ο Τζέι Μπλουμ, μεγιστάνας επενδυτής στο Λας Βέγκας, που απέρριψε την πρόταση της OceanGate να μπει στο βαθυσκάφος Titan, που καταστράφηκε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων στον Ατλαντικό Ωκεανό, εξαϋλώνοντας τους έξι επιβαίνοντες.

Ο επενδυτής απέρριψε δύο εισιτήρια τελευταίας στιγμής, ένα για τον ίδιο και ένα για τον γιο του, παρότι ο CEO της εταιρείας Στόκτον Ρας, που είναι ένας από τους πέντε επιβαίνοντες του Titan, που σκοτώθηκε, του προσέφερε έκπτωση 100.000 δολαρίων.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Τζέι Μπλουμ περιέγραψε τι συνέβη μέρες πριν το μοιραίο, ενώ δημοσιοποίησε και μερικά από τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Στόκτον Ρας.

«Τον Φεβρουάριο, ο Στόκτον ζήτησε από εμένα και τον γιο μου, τον Σον, να πάμε μαζί του στην κατάδυση στον Τιτανικό, που θα γινόταν τον Μάιο. Και οι δύο καταδύσεις του Μαΐου αναβλήθηκαν λόγω καιρού μέχρι της 18 Ιουνίου, ημερομηνία που έγινε το ταξίδι», αναφέρει.

Ο επενδυτής εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια του εγχειρήματος.

«Ο Στόκτον μου είπε “αν και προφανώς υπάρχει κίνδυνος, είναι πολύ πιο ασφαλές από το να πετάς με ελικόπτερο ή ακόμα και από την κατάδυση. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός εδώ και 35 χρόνια σε μη στρατιωτικό υποβρύχιο”. Είμαι βέβαιος ότι πίστευε πραγματικά αυτά που έλεγε. Αλλά έκανε μεγάλο λάθος. Πίστευε με πάθος σε αυτό που έκανε», επισήμανε.

Τα εισιτήρια κατέληξαν στον Πακιστανό μεγιστάνα και τον γιο του

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, την 1η Μαρτίου, ο Στόκτον πήγε τον Μπλουμ στην έκθεση του Τιτανικού στο Λούξορ.

Στη συνέχεια, σε γεύμα που είχαν στο εστιατόριο του Λούξορ, συνομίλησαν για την κατάδυση αλλά και θέματα που αφορούσαν την ασφάλεια. «Ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι ήταν ασφαλέστερο από το να διασχίζεις τον δρόμο», είπε.

Ο Μπλουμ ενημέρωσε τον Στόκτον ότι λόγω του προγραμματισμού του, δεν θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι μέχρι τον επόμενο χρόνο. «Οι θέσεις μας πήγαν στον Σαχζάντα Νταγούντ και στον 19χρονο γιο του, Σουλεμάν Νταγούντ», είπε.

«Το αύριο δεν είναι ποτέ υποσχόμενο. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το σήμερα» κατέληξε στην ανάρτησή του.

«Περίεργος τι έχουν να πουν οι ανενημέρωτοι»

Στους διαλόγους με τον Στόκτον που δημοσίευσε ο Τζέι Μπλουμ, προκύπτει ότι του προσέφερε εισιτήρια με έκπτωση τελευταίας στιγμής και τον ρωτούσε αν θα έκανε την κατάδυση.

Ο Μπλουμ ενημέρωσε τον Στόκτον ότι ο γιος του φοβήθηκε, επειδή ένας φίλος του έκανε έρευνα και του είπε ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. «Είναι ενθουσιασμένος, αλλά ανησυχεί για τον κίνδυνο», γράφει.

Ο Στόκτον δηλώνει ότι θα ήθελε να έχει βιντεοκλήση μαζί του, δηλώνοντας «περίεργος, τι έχουν να πουν οι ανενημέρωτοι για τους κινδύνους και εάν είναι υπαρκτοί ή φανταστικοί». Ο Μπλουμ έδειξε να θεωρεί χαζά τα σενάρια περί φάλαινας που επιτίθεται στο βαθυσκάφος.

Συζήτησαν για το πώς το υποβρύχιο θα αντιμετώπιζε την πίεση ή ακόμη και αν ερχόταν σε επαφή με μια φάλαινα ή ένα καλαμάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρας δήλωσε: «Αν και υπάρχει προφανώς κίνδυνος, είναι πολύ πιο ασφαλές από το να πετάς με ελικόπτερο ή ακόμη και από καταδύσεις, δεν έχει υπάρξει καν τραυματισμός σε 35 χρόνια σε μη στρατιωτικά υποβρύχια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.