ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μεξικό: Ακόμη ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε – Το 12ο θύμα για το 2022

Ο Αντόνιο δε λα Κρους κάλυπτε θέματα σχετικά με το κλίμα αλλά το τελευταίο διάστημα είχε καταγγείλει μέσω Twitter τη «διαφθορά» ενός πρώην δημάρχου 

Μεξικό: Ακόμη ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε – Το 12ο θύμα για το 2022

Ακόμη ένα χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου καταγράφηκε στο Μεξικό. Πρόκειται για τη 12η, από τις αρχές του έτους, δολοφονία δημοσιογράφου.

Το αποτρόπαιο συμβάν σημειώθηκε στη Σιουδάδ Βικτόρια, στο βόρειο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα Expreso, με την οποία συνεργαζόταν.

«Σήμερα το πρωί, ο δημοσιογράφος Αντόνιο ντε λα Κρους, ρεπόρτερ της εφημερίδας Expreso, δολοφονήθηκε. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του», ανέφερε η εφημερίδα.

Η κόρη και η σύζυγος του ντε λα Κρους τραυματίστηκαν. Ο απερχόμενος κυβερνήτης της Πολιτείας Ταμαουλίπας, Φρανσίσκο Καμπέσα δε λα Βάκα, είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν «να σώσουν τη ζωή» της κόρης, η ηλικία της οποίας δεν διευκρινίστηκε.

«Τα εγκλήματα αυτά δεν θα μείνουν ατιμώρητα», υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού, Χεσούς Ραμίρες. Οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα.

Ο Αντόνιο δε λα Κρους κάλυπτε θέματα σχετικά με το κλίμα αλλά το τελευταίο διάστημα είχε καταγγείλει μέσω του Twitter τη «διαφθορά» ενός πρώην δημάρχου της Σιουδάδ Βικτόρια.

«Οι βασικοί ύποπτοι βρίσκονται εντός της κυβέρνησης της Πολιτείας» είπε ο βουλευτής Γκουστάβο Καρδένας, του κόμματος «Κίνημα Πολιτών». Ο δε λα Κρους ήταν και εκπρόσωπος αυτού του μικρού κόμματος.

Ένας άλλος δημοσιογράφος του εκδοτικού ομίλου Expreso-La Razon, ο Έκτορ Γκονσάλες, είχε δολοφονηθεί στις 29 Μαΐου 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνάδελφοι του δε λα Κρους είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν δεχόταν απειλές. Χθες είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονταν στην Ταμαουλίπας και έγραψε ότι η Σιουδάδ Βικτόρια ήταν «η τρίτη πιο ζεστή πόλη του Μεξικού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.