ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεξικό: Τουρίστρια σκαρφάλωσε σε πυραμίδα των Μάγια – Τη σύλληψή της ζήτησε το εξαγριωμένο πλήθος

Ο διάσημος Ναός του Κουκουλκάν στην αρχαιολογική τοποθεσία Τσίτζεν Ιτζά προστατεύεται από τη νομοθεσία

Μεξικό: Τουρίστρια σκαρφάλωσε σε πυραμίδα των Μάγια – Τη σύλληψή της ζήτησε το εξαγριωμένο πλήθος

Αντιμέτωπη με ένα εξαγριωμένο πλήθος ήρθε μια τουρίστρια που είχε την ατυχή έμπνευση να πηδήξει το διαχωριστικό γύρω από τη διάσημη πυραμίδα Ελ Καστίγιο (Ναός του Κουκουλκάν) στην αρχαιολογική τοποθεσία Τσίτζεν Ιτζά στο Μεξικό και να σκαρφαλώσει σε αυτήν.

Παραβιάζοντας τους κανόνες που απαγορεύουν το σκαρφάλωμα στις μεγαλοπρεπείς πυραμίδες που δημιούργησε ο πολιτισμός των Μάγια, η ξανθιά γυναίκα ανέβηκε τα περίπου 90 σκαλοπάτια του Ναού του Κουκουλκάν, πιθανόν για να θαυμάσει τη θέα ή να ποζάρει για φωτογραφίες. Οι κινήσεις της όμως έγιναν σύντομα αντιληπτές από άλλους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που εξαγριώθηκαν από το θράσος της γυναίκας και άρχισαν να της φωνάζουν, ζητώντας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή!

Όταν τελικά κατέβηκε από την πυραμίδα, ορισμένα άτομα από το πλήθος έφτασαν στο σημείο να προσπαθήσουν να της επιτεθούν και σωματικά, πετώντας της νερό και τραβώντας της τα μαλλιά, ενώ γύρω τους άλλοι τραβούσαν τη σκηνή με το κινητό τους. Το κλίμα έδειχνε πολύ φορτισμένο, ωστόσο τελικά η γυναίκα μπόρεσε να απομακρυνθεί κακήν κακώς από το σημείο.

Το μεξικανικό Ίδρυμα Ανθρωπολογίας και Ιστορίας εξέδωσε ανακοίνωση μερικές ώρες μετά την κυκλοφορία του βίντεο στα social media και στα τοπικά ΜΜΕ, διαβεβαιώνοντας ότι το μνημείο δεν έχει υποστεί καμία ζημιά. Η τουρίστρια πάντως, σύμφωνα με την El Pais, θα κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να πληρώσει ένα πολύ υψηλό πρόστιμο για την παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει τις αρχαιότητες της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Τσιτσέν Ιτζά είναι μια μεγάλη προκολομβιανή αρχαιολογική περιοχή που χτίστηκε από τον πολιτισμό των Μάγια και βρίσκεται στη χερσόνησο Γιουκατάν, στο σημερινό Μεξικό. Πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το 2007, ο Ναός του Κουκουλκάν (Ελ Καστίγιο) ονομάστηκε ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου μετά από παγκόσμια ψηφοφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.