ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μελ Γκίμπσον: Ετοιμάζει σειρά ντοκιμαντέρ για τα κυκλώματα διακίνησης και κακοποίησης παιδιών;

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα

Μελ Γκίμπσον: Ετοιμάζει σειρά  ντοκιμαντέρ για τα κυκλώματα διακίνησης και κακοποίησης παιδιών;

Σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων φέρεται να ετοιμάζει ο διάσημος Αυστραλός  ηθοποιός Μελ Γκίμπσον αναφορικά με τα εγκληματικά κυκλώματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η σειρά του Γκίμπσον θα καταφέρεται κατά των κυκλωμάτων αυτών από την Λατινική Αμερική έως την Ουκρανία με ετήσιο τζίρο 34 δισ.$!

Ο Γκίμπσον  έχει παράσχει «πολύτιμες πληροφορίες» σχετικά με τα παιδιά που πιστεύεται ότι είναι έχουν πέσει θύματα παράνομης διακίνησης και σεξουαλικής κακοποίησης  στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ιδρυτή της φιλανθρωπικής οργάνωσης κατά της σεξουαλικής διακίνησης Operation Underground Railroad (O.U.R.).

Ο Γκίμπσον αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες την ύπαρξη μιας παγκόσμιας αγοράς σεξουαλικής εμπορίας παιδιών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την Τρίτη, η σελίδα του Twitter Leading Report ανέβασε μια ανάρτηση λέγοντας ότι «φέρεται να έκανε ένα  ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων για  την παγκόσμια σεξουαλική εμπορία παιδιών 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία εμπλέκονται χώρες όπως η Ουκρανία».

Το tweet έχει προβληθεί περισσότερες από 11 εκατομμύρια φορές με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν like, να σχολιάζουν και να κάνουν retweet την είδηση.

Ο ιστότοπος δεν ήταν ο μόνος που έκανε τον ισχυρισμό, με τον Ματ Γουάλας, να μοιράζεται επίσης ένα “inside scoop” με τους 1 εκατομμύριο οπαδούς του στο Twitter.

Επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του Leading Report, ο Wallace είπε: «Ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε την αλήθεια».

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής του O.U.R., Tim Ballard, ανέφερε τον Ιανουάριο του 2023 ότι ο Gibson συμμετείχε στη σειρά αυτή, ο εκπρόσωπος του σταρ της μεγάλης οθόνης είπε στο Newsweek ότι καμία από τις αναφορές δεν είναι ακριβής.

Την εποχή που οι ισχυρισμοί κυκλοφορούσαν  σε όλο το διαδίκτυο η δημοσιογράφος Κάθριν Μπρόντσκι αμφισβήτησε την εγκυρότητα των πληροφοριών του Leading Report, υποδηλώνοντας ότι δεν είχαν καμία πηγή.

Επιστρέφοντας στο Twitter την Πέμπτη, ο Brodksy έγραψε: «Ακριβώς όπως έχω υποψιαστεί, η ιστορία για τον Mel Gibson που παρήγαγε μια τεκμηριωμένη σειρά εγγράφων σχετικά με το σεξουαλικό εμπόριο παιδιών ήταν ΨΕΥΔΗ και διαδόθηκε σκόπιμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, χωρίς ΚΑΜΙΑ πηγή. κραυγαλέο παράδειγμα του πώς οι ψεύτικες πληροφορίες γίνονται γρήγορα viral όταν κανείς δεν ελέγχει την αρχική πηγή.»

Στη συνέχεια ο Brodsky μοιράστηκε μια δήλωση από την O.U.R. ιδρυτή Ballard που είπε ότι έλαβε μέσω email.

«Επιμένω  σε κάθε λέξη που είπα στο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», φέρεται να είπε ο  Μπάλαρντ.

«Ο Μελ είναι ένας προσωπικός μου ήρωας και μου τηλεφώνησε το 2022 με πολύτιμα στοιχεία  σχετικά με παιδιά είχαν πέσει θύματα διακινητών στην Ουκρανία..

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, πήγαμε στην Ουκρανία, όπου οι Operation Underground Railroad, Aerial Recovery Group και The Nazarene Fund πέτυχαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία εξάρθρωσης ενός επικίνδυνου διεθνούς κυκλώματος παιδεραστών.

Ο Mel αξίζει όλα τα εύσημα που πήρε την πρωτοβουλία να προωθήσει το κρίσιμο έργο που κάνουμ»”, συνέχισε η δήλωση.

«Είμαι προσωπικά ευγνώμων για την υποστήριξή του καθώς εργαζόμασταν σε αυτό το ντοκιμαντέρ, ωστόσο αναφέρουν ότι αυτή η σειρά τεσσάρων μερών είναι στην πραγματικότητα παραγωγή από τον  κ. Γκίμπσον. Αυτό δεν είναι  ακριβές. Παράγεται από τον Nick Nanton της DNA Films και περιλαμβάνει αρκετούς παραγωγούς όπως ο Kyle Cease, ο Tony και ο Sage Robbins και άλλοι υπέροχοι και ταλαντούχοι άνθρωποι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.