ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας λαμβάνει το Βερολίνο: Στο σκοτάδι 200 μνημεία

Οι αρχές απαγορεύουν την φωταγώγησή τους

Μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας λαμβάνει το Βερολίνο: Στο σκοτάδι 200 μνημεία

Για να εξοικονομήσουν ενέργεια λόγω της κρίσης, οι αρχές του Βερολίνου απαγορεύουν την φωταγώγηση περίπου 200 ιστορικών μνημείων και δημοσίων κτιρίων, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία και των ενεργειακών απειλών της Ρωσίας είναι ζωτικής σημασίας να διαχειριζόμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά την κατανάλωση ενέργειας», υποστήριξε η βουλευτής του Βερολίνου, αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος, Μπετίνα Γιάρας αναφερόμενη στην απόφαση των αρχών που ήδη τέθηκε σε ισχύ.

Την ώρα που η ατμομηχανή της Ευρωζώνης συνεχίζει τις προσπάθειες αποθήκευσης φυσικού αερίου για τον ερχόμενο χειμώνα, το Ανόβερο έγινε χθες η πρώτη μεγαλούπολη της χώρας που ανακοίνωσε μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, μεταξύ άλλων, τη διακοπή της παροχής ζεστού νερού στις ντουζιέρες των αθλητικών κέντρων, των δημοτικών κτιρίων και κέντρων αναψυχής. Επιπλέον, σταματά τη φωταγώγηση δημοσίων κτιρίων και κλείνει τα σιντριβάνια.

Τα δημοτικά κτίρια στην πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας θα θερμαίνονται από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31η Μαρτίου σε θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου, ενώ απαγορεύεται η χρήση κινητών μονάδων air condition και ανεμιστήρων. Μόνον τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία και οι οίκοι ευγηρίας εξαιρούνται των μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στόχος της εξοικονόμησης ενέργειας κατά 15% του Ανόβερου συμβαδίζει με τις μειώσεις που εισηγήθηκε αυτή την εβδομάδα η Κομισιόν στα κράτη μέλη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σε περίπτωση που η Ρωσία διακόψει εντελώς τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.