ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μία 32χρονη γυναίκα από την Αλαμπάμα με δύο μήτρες κυοφορεί και στις δύο ταυτόχρονα! (βίντεο)

Μόλις το 0,3% των γυναικών γεννιούνται με δύο μήτρες

Μία 32χρονη γυναίκα από την Αλαμπάμα με δύο μήτρες κυοφορεί και στις δύο ταυτόχρονα! (βίντεο)

Μία απίστευτη περίπτωσης διπλής εγκυμοσύνης καταγράφηκε στην Αλαμπάμα, όπου μία γυναίκα με δύο μήτρες κυοφορεί από ένα κοριτσάκι σε κάθε μία.

Η 32χρονη Κέλσι Χάτσερ, μητέρα ήδη τριών παιδιών, γεννήθηκε με μια σπάνια ανωμαλία, που ονομάζεται δίδελφυς μήτρα, δηλαδή με δύο μήτρες.

Η γυναίκα το έμαθε την περασμένη άνοιξη, όταν διαγνώστηκε ότι είναι έγκυος και στις δύο μήτρες. Όταν είπε τα νέα στον άνδρα της, εκείνος αδυνατούσε να την πιστέψει.

«”Μου λες ψέμματα” – “Όχι, δεν σου λέω ψέματα” του είπα», είπε η 32χρονη στο NBC News.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μόλις ένα ποσοστό γύρω στο 0,3% των γυναικών εμφανίζουν τη συγκεκριμένη ανωμαλία, που σχηματίζεται σε πρώιμο στάδιο της κύησης, περίπου στις οκτώ εβδομάδες, στο θηλυκό έμβρυο.

Στην περίπτωση της Χάτσερ «είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι και οι δύο μήτρες είχαν ωορρηξία την ίδια, ή περίπου την ίδια χρονική στιγμή», δήλωσε η δρ Χέιλι Μίλερ, μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Γυναικολόγων και Μαιευτήρων.

Όσο η γυναίκα ετοιμάζεται να υποδεχθεί στον κόσμο τα δύο μωρά της, οι γιατροί προετοιμάζονται για τον δύσκολο τοκετό. «Έχω αναλάβει πολλές γυναίκες με δύο μήτρες και δύο τράχηλους, και συχνά είναι δύσκολο να προκαλέσω ακόμη και τον τοκετό με δύο τράχηλους και δύο μήτρες», είπε η δρ Μίλερ.

Τα μωρά μπορεί να γεννηθούν με διαφορά ωρών ή ημερών καθώς οι δύο μήτρες μπορούν να κάνουν τις συσπάσεις ανεξάρτητα.

Οι γιατροί της 32χρονης υπογράμμισαν τους κινδύνους καισαρικής τομής σε μια γυναίκα με δύο μήτρες, όπως ότι η απώλεια αίματος μπορεί να είναι μεγαλύτερο αφού θα χρειαστούν δύο τομές.

Η Χάτσερ αναμένεται να φέρει στον κόσμο τα κοριτσάκια της ανήμερα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο WVTM, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν τα μωρά θα μπορούν να θεωρούνται δίδυμα, αφού δεν αναπτύχθηκαν στην ίδια μήτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.